Erzincan halkına, özellikle de üniversite öğrencilerine hizmet veren Erzincan Birlik Vakfı eğitim faaliyetleri kapsamında, Erzincan’da ve diğer illerde Üniversite okuyan Erzincan ikametli toplam 80 öğrenciye burs verecek.
 Birlik Vakfı Erzincan Şubesinde düzenlenen toplantıda 80 öğrenciye verilecek olan burs hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Birlik Vakfı Erzincan Şube Başkanı Prof. Dr. Erdal Akpınar ve üyelerin yanı sıra burs alacak öğrenciler katıldı.
Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Birlik Vakfı Erzincan Şube Başkanı Prof. Dr. Erdal Akpınar: “Öncelikli vakfımızın sosyal yardım faaliyetleri kapsamında düzenlemiş olduğu Burs Bilgilendirme Toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Sizleri yönetim kurulumuz adına muhabbetle selamlıyorum. Şubat ayında açılan vakfımız, açıldığı günden beri eğitim, kültür ve sosyal faaliyetler kapsamında pek çok faaliyet gerçekleştirmek suretiyle Erzincan halkına, özellikle de üniversite gençliğine hizmet vermeye çalışmaktadır. Bu hizmetlerin pek çoğu sizlerin ve kamuoyunun malumudur. Doğru düşünen ve doğru yaşayan bir toplumun, iyi eğitilmiş sağlıklı nesillerin yetişmesinden geçtiğinin bilincinde olan vakfımız, bu anlayış çerçevesinde üniversite öğrencilerimizin maddi sıkıntılarına eğilmenin bir zorunluluk olduğunun farkındadır. Dolayısıyla mevcut hizmet kalemlerine bir yenisini daha ekleme kararı almış, bu öğretim yılından itibaren üniversite öğrencilerimize maddi yardım yapmaya başlamıştır.
Bu kapsamda Erzincanlı hayırseverlerin katkısıyla oluşturulan bütçe ile yarısı Erzincan Üniversitesi öğrencisi, yarısı ise diğer illerde okuyan Erzincan ikametli toplam 80 öğrencimize burs verilecektir. Öğrenci başına ödenecek burs miktarı 800 TL olup, toplamda 64.000 TL maddi yardım yapılmış olacaktır. Şüphesiz Erzincan gibi küçük bir şehirde henüz yeni kurulmuş bir vakfın bu sonuçlara ulaşması ümit vericidir. Bütün faaliyetlerimizde olduğu gibi bu hayır faaliyetinde de katkısını esirgemeyen hayırsever insanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bursiyer öğrencilerimiz, yaklaşık 300 kadar başvuru arasından içinde Doç. Dr. Orhan Aktepe ve Emekli Din Görevlisi Rahmi Tanoğlu hocalarımızın da bulunduğu Burs ve Yardım Komisyonu’muz tarafından titiz bir çalışmayla belirlenmiştir. Bu belirlemede başarı durumu ve ihtiyaçlı olma gibi önceden ilan edilen kriterlere riayet edilmeye çalışılmıştır. İçlerinde memleketin dört bir yanından gelip Erzincan Üniversitesinde okuyan öğrencilerimiz olduğu gibi, ülkemizin dört bir yanına dağılmış çok çeşitli üniversitelerde okuyan Erzincanlı öğrenciler de vardır. Amacımız vakfımızın kuruluş felsefesine paralel olarak milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı yapacak iyi nesiller yetiştirmektir. Öğrencilerimizin de bu bilinçte olduklarına inancımız tamdır. Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi