Karakelle mesajında; “Saldırgan ve işgalci düşmana karşı, Anadolu’da tutuşan hürriyet meşalesinin ve milletimizdeki vatan sevgisinin mısralara döküldüğü umut türküsünün yazılışının 97.yıldönümüdür.

M.Akif Ersoy İstiklal Marşının kurtuluş mücadelesinin kazanılacağına olan yüksek inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine olan güvenini, yüce milletin hürriyete, Hakk’a, yurduna ve inançlarına bağlılığına kusursuz bir şekilde dile getirir.

Hürriyet  destanında dile getirilen konular Türk Milletinin ebedi  değerlerinin en özlü ifadeleridir. Bu ifadelerde ancak, M.Akif gibi bir Şair tarafından bu kadar güzel ve anlamlı dile getirebilirdi.. Bu durum Akif’in mensubu olduğu milletin karakteristik özelliklerini ne kadar iyi bildiği ve bunu özünde yaşadığının ifadesidir.

Milli ve manevi değerleri en üst düzeyde işleyen bu edebi eser, milletimizi manen kuvvetli kılar ve başarıyı getirir. Kabulünün 95. yılında İstiklal Marşındaki manevi birliktelik günümüz dünyasında Milletler arenasında Ekonomik ve Sosyal yönden hak ettiğimiz yeri almamıza da vesile olmalıdır.

İstiklal Marşındaki kardeşlik, azim ve kararlılık, tek bayrak etrafında toplanma, tek millet özünde birleşme ve Tek Vatan ülküsü için mücadele etme azmi ve kararlılığı içinde günümüzde de  millet olarak  hedefimiz  olmalıdır. Zira ülke olarak büyüme ve millet olarak yücelmemizi istemeyen mihraklar her zaman vardır ve var olmaya devam edecektir.

Bize düşen Milli Marşın heyecan ve değerlerini günümüzde sürekli canlı tutmak  bunu günün şartlarına göre ülkemizin yücelmesi için bölücülere inat bizzat yaşamaktır.

        Günümüzde istiklal marşımızda dile getirilen değerlerimizle mücehhez bir millet olarak, birlik ve beraberlik içerisinde bu vatan topraklarında ülkemizi ve milletimizi yüceltme ve yükseltme zamanıdır.

            Birlik ve beraberliğimizi zirvelere taşıma zamanıdır.

İçeride ve dışarıda ülkemizi yıpratmaya çalışanlara karşı dik durma zamanıdır. Özellikle sanal alemde Milletimizin içerisine ve  serpilmeye  çalışılan nifak tohumlarına karşı uyanık olma zamanıdır.

       Özellikle gönül coğrafyamızda yaşanan terör olayları ve bunlara karşı sınır ötesinde, Afrin’ de mücadele veren kahraman ordumuzun başarılarına gölge düşürmeye çalışan emperyalist güçlere karşı dikkatli olmak durumundayız.

  

       Son yıllarda gerek siyasi , gerek ekonomik, ve gerekse demokratikleşme adına atılan adımlara sekte vurmaya çalışan şer güçlere meydanı bırakmama zamanıdır. Bil cümle İstiklal Marşının ruhuna sahip çıkma zamanıdır.

            Bu hislerle bu duygularla Başkomutan Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’i, Çanakkale ve İstiklal Savaşının Şehit ve Gazilerini minnet ve şükranla anıyoruz.

Milli marşımızın kabulünün 97. Yılında büyük şairin aziz hatırası önünde tazimle eğilirken, Bizler Allah’ın izniyle bu değerli armağanı sonsuza kadar muhafaza edeceğiz.”

Editör: Doğu Gazetesi