AK Parti Erzincan İl Başkanı Şireci ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Bulut mesajlarında; İstanbul’da geçtiğimiz gün elim bir kaza sonucu düşen helikopterde 4 askerimiz şehit oldu. Yaşanan acı olayın derin üzüntüsünü milletçe yaşıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz.   Güzel Erzincan’ımız, tarih içerisinde hep acılar, zulümler ve yokluklar yaşamıştır. Geçtiğimiz yüzyılda, Türk Milletinin üzerine bir karabasan gibi çöken işgal günleri ve muhacirlik dönemleri de, Erzincan insanı için acı dolu geçen yılları beraberinde getirmiştir. Ermeni işbirlikçiler ile hareket eden Rus kuvvetlerinin ve ardından Bolşevik ihtilali sonrası Rusların çekilmesi ile kontrolü tamamen ele geçiren Ermeni Çetecilerinin, Erzincan ve havalisinde yaptıkları zulüm ve katliamlar, yüzü yokluk ve biçarelik sebebi ile insanımızı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakmıştır. 

Erzincan halkı bu toprakları terk etmek ya da bu topraklarda canından olmak gibi her ikisi de kabul edilemez mecburiyetlerle baş başa bırakmıştır. Bizi öldürmeyen her darbe bizi daha da güçlendirmiştir. Bu milleti top yekûn yok edemeyen her çaba, zalimin karşısına daha da kılıcı keskin bir Türk milleti çıkarmıştır. Tarih yazmayı gelenek haline getiren milletimiz, 1918 yılında başlatılan mücadele ile güzel Erzincan’ımıza tekrar bağımsızlığını kazandırmıştır.

Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın Baş Komutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, bedelini bin yıl sonra bir kere daha kanıyla ödeyerek bu toprakları vatan kılan ölümsüz şehitlerimizin önünde saygıyla ve minnetle eğiliyoruz.

Editör: Doğu Gazetesi