Karakelle yaptığı açıklamasın da; “Birleşmiş milletler Genel Kurulunda Türkiye ve Yemen’in sponsorluğuyla gündeme alına Filistin konusu ezici bir çoğunlukla ABD Başkanı Trump’ın yanlış ve yanlı kararını reddetti.

Orta Doğu barış sürecini bütün yönleri ile sabote eden ABD Başkanının kararı sadece orta doğuyu değil bütün dünya barışını tehdit eder konuma geldi. Hatta oylama öncesi şantaj ve tehditler savuran ABD’ye BM Genel Kurulu aklı selim bir cevabı ezici bir çoğunlukla vermiş, ABD ye ve Trump’a “Aldığınız bu haksız ve hukuksuz kararı tanımıyoruz bunu yeniden gözden geçirin mesajı vermiştir.”

Bu oylama sonucu Filistin ve Kudüs konularının bir oldubitti ile çözülemeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Tarihi ve vicdani konuların baskı ile çözülemeyeceği Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda teyit edilmiştir.

Artık aklıselim düşünme zamanıdır. İşgalci İsrail’e dur deme zamanıdır. Filistin de Gazze de yıllardır süren kan ve gözyaşının dindirilme zamanıdır. Birleşmiş milletlerin bu kararı bunun için bir fırsat bunun için bir milat olarak görülmelidir.

Bu karar bir kez daha göstermiştir ki “ Kudüs’ün statüsünü değiştirecek her karar yok hükmündedir. “Türkiye ve İslam Ülkeleri yanına bir çok ülke için (128 ülke) Kudüs kırmızı bir çizgidir.

ABD ve İsrail bunu barış ve çözüm için fırsat olarak görmelidir” ifadelerine yer verdi.

Editör: Doğu Gazetesi