Vali Arslantaş halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan basın mensuplarını tebrik ederek; “Sizlerin, herkesin haber alma özgürlüğüne desteğinizden dolayı  hepinize teşekkür ediyor gözlerinizden öpüyorum. İleride tarihi yazanlar mutlaka siz basın mensuplarına da sayfalarında yer ayıracaklardır. Çünkü gerçekten can ile baş ile çalıştınız bu zorlu süreçte. Erzincan’da özellikle bazılarının  kaşıyabilecekleri yumuşak karınlarımız var. Bu yumuşak karınlarımızdan darbe almamamız gerekiyor. Birinci gün emniyetin önünde kendisini ülkücü ideolojiye bağlı gören bir grup toplanmış. AK Partinin önünde bir başka grup toplanmış. Ama bunların hepsinin amacı aynı. Postal sesi duymak istemiyorlar. Meydana toplayınca bizim bütün görüşlerde ki vatandaşlarımız bir araya geldi. Alevi dedelerimiz geliyorlar konuşuyorlar. İçlerinizde gezerken onları görüyorsunuz. Bu vatandaşlarımızın veya sünni vatandaşlarımızın istediği şey aynı. Hedef aynı fakat bu yumuşak karnımıza dokunmak isteyebilirler. Kaşımak isteyebilirler. Bu konuda biz tedbirlerimizi her taraf ile irtibat halinde sürdürüyoruz” dedi.” dedi.

Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Demirci ise Vali Arslantaş’a teşekkür ederek; “Malumunuz ülkemiz 15 Temmuz akşamı alçak bir darbe teşebbüsüne sahne oldu. Ancak Türk milleti polisi ile askeri ile halkı ile bu girişimi geri püskürttü. Türk medyası halkın yanında yer aldı ve bu saldırıların bertaraf edilmesinde önemli bir rol oynadı. İlimizde de meslektaşlarımız sağlıklı bir veri akışı sağlayarak kamuoyunu bilgilendirdi. Ben bu vesileyle şehitlerimize Alllah’tan raghmet yararlılarımıza acil şifalar diliyorum. 24 Temmuz Basın Bayramı’nı tebrik ediyorum Bu organizasyonda bizleri bir araya getiren sayın valimize de ayrıcda teşekkür ediyorum” dedi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş hem FETÖ/PDY operasyonları hem de polis noktasına saldırı nedeniyle başlatılan operasyonlar hakkında basın mensuplarını bilgilendirerek temizliğin aralıksız devam edeceğini söyledi. Arslantaş, dış güçlerin ve içeride onları destekleyenlerin darbe girişimi ile gezi olayları, 17-25 Aralık olaylarının ardından asıl kozlarını çektiklerini ve bunda da başarılı olamadıklarını söyledi.

Arslantaş, ne yaparlarsa yapsınlar bu güçlü millete kimsenin gücünün yetemeyeceğini söyleyerek, tüm Erzincanlılara dik duruşları ve sukunetleri nedeniyle teşekkür etti. 

Vali  Arslantaş’ın basın mensuplarına verdiği yemeğe Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcıları Ahmet Türköz, Dede Musa Baştürk, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Demirci ve basın mensupları katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi