Erzincan Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu, “Mübarek günler yüzü suyu hürmetine millet olarak içerisinde bulunduğumuz zor günlerden bir an önce aydınlığa kavuşmamıza, millet içerisindeki birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederim” dedi.

Mutlu açıklamasının devamında; “İnanmış ve İman etmiş Müslümanlar olarak inanç ve değerlerimiz gereği bizim için ayrı bir önem ve anlam ifade eden manevi bakımdan ayrı gördüğümüz kutsal gördüğümüz müstesna Günler geceler ve aylar vardır. Muharrem ayı da insanlık ve İslam tarihinde yaşanan pekçok Hadise nedeniyle ayrı bir önem teşkil etmekte, insanlık tarihinde maneviyatın ayrı bir boyutu olan bizim için müstesna bir zaman dilimidir.

 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de Muharrem ayı boyunca birçok Sivil Toplum Kuruluşu tarafından kurumlar tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenmekte ve ikramlarda bulunuldu. Bizlerde milliyetçi ülkücü hareket olarak bu mübarek günlerin feyzinden maneviyatından faydalanarak, paylaşmanın kaynaşmanın birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği bir Muharrem ayı idrak etme gayreti ve çabası içerisindeyiz. Bugün de bu nedenle Erzincan Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve Milliyetçi Hareket Partisi kadın kolları başkanlığı olarak, Nuh Aleyhisselam'ın bereketli yemeği olan, birbirinden farklı tatların bir araya gelerek oluşturduğu ayrı bir lezzet olan aşure çorbamızı hemşerilerimize paylaşmanı heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle bu programda davetimize icabet eden tüm hemşerilerimize, tüm dava arkadaşlarımıza ve bu lezzetin hazırlanmasında ayrı bir emek sarfeden, Kadın Kolları başkanımız Serpil Ayaz hanımefendi başta olmak üzere değerli yönetimine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu mübarek günlerde yapılan ibadetlerin tutulan oruçların, yapılan hayırları Kabul olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Mübarek günler yüzü suyu hürmetine millet olarak içerisinde bulunduğumuz zor günlerden bir an önce aydınlığa kavuşmamıza, millet içerisindeki birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederim” dedi.

 

Aşure ikramı programına Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Bekir Aksun, Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Merkez İlçe Başkanı Salih Aksu, Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Ayaz, Erzincan Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

Editör: Doğu Gazetesi