AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av.Ferhat  Bulut Tarihlere bakıldığında büyük felaketlerin yaşandığını , bulunduğumuz coğrafyanın ülkemizin en fazla deprem görmüş bölgesi durumunda olduğunu belirtti. Kaynaklar, Erzincan’da meydana gelen deprem sayılarını farklı olarak açıklasa da Erzincan tarihi süresince birçok büyük ve yıkıcı deprem felaketi ile karşı karşıya kalmıştır. Son deprem  ise 13 Mart 1992’de yaşanıken resmi kayıtlara göre 653 kişi yaşamını yitirdi, dedi.

AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av.Ferhat  Bulut; “ 13 Mart 1992 Erzincan depreminin üzerinden 26 yıl geçtiğini dile getirirerek,  Bu sure içerisinde Erzincan’ın yeniden ve  daha güçlü daha, modern inşaa edildiğini söyledi. Depremin izleri ortadan kalktı. Çekilen sıkıntılar artık geçmişte kaldı. Gerçekten de; aradan geçen 26 yıl içerisinde, Erzincan şehri yeniden inşaa edilerek daha modern bir şehir haline geldi. Ekonomik hayat, sosyal hayat yeniden canlandı. İnsanlarımız artık geleceğe daha iyi bir umutla bakıyor, dedi.

Daha da önemlisi Ülkemiz genelinde hükümetimiz tarafından bu günlerin bir daha yaşanmaması için çok ciddi önlemler alındı. Çevre Şehircilik Bakanlığımızca yapı denetimleri artırılarak binaların daha güvenli bir şekilde inşa edildiğini  söyledi. Artık insan hayatı önemsiz olmaktan çıktı. Daha kaliteli binalar inşaa edililerek doğal afettlere dayanıklı hale getirildi.. Geçmiş yıllarda yaşadıklarımız bizlere depremden çok binaların hayatlara mâl olduğunu gösterdi. Birçok ocağa ateş düştü, yüzlerce vatandaşımız evinden yurdundan ayrılıp göç etti. Rabbim o günleri bir daha yaşatmasın. Depremde yakınlarını kaybedenlere sabırlar versin, ahirete göç edenlere ise rahmet eylesin” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi