Vali Arslantaş mesajında şu ifadelere yer verdi; “Düşman işgaline uğramış vatan topraklarını topyekün savunduğumuz, kahramanlık destanları yazdığımız Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile ‘’Gazi’’ unvanının verildiği günün yıldönümü, Ülkemizde “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bugün, aynı zamanda bu milletin gazilerimize duyduğu saygının ve gönül borcunun da ifadesidir.

Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahraman ecdadımız, bizim bugün sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temellere dayandığını tüm dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Dirayetli olmak, metanetli durmak, hayâsız akınlara karşı yekvücut olmak, bizi diğer milletlerden ayıran vasıflardır. Hamdolsun, tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış bir milletin mensuplarıyız. Vatan uğruna şehitlerimiz, gazilerimiz oldu. Büyük bedeller ödedik ama vatan topraklarına halel getirmedik.

Düzenimizi, refahımızı, kardeşliğimizi bozacak girişimler geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da olacaktır. Fakat aziz milletimizin vatanına, bayrağına bağlılığı ortak değerler etrafında bütünleşmiş olması, bu girişimlerin nafile olduğunu göstermektedir. Her karış toprağı aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin kanıyla sulanmış bu kutsal vatanı her zaman ve her şartta korumaya, milletimizi hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaya mecburuz. Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar bağımsız yaşatmak, vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin birliğini korumak için gazi ve şehit olan evlatlarımız ile aileleri en kutsal emanetlerimizdir. Onlara sahip çıkmak, onların huzurlu ve sorunsuz bir yaşam sürmelerini sağlamak, hepimizin öncelikli görevidir.

Bu duygularla, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, yaşanan menfur terör saldırıları ve hain darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi