Şireci ve Av. Bulut açıklamalarında; “Erzincan’da 9 Eylül 2019 tarihi itibariyle eğitim kurumlarımızda büyük bir coşku ve heyecanla yeni ders yılına başlıyoruz. 2019-2020 eğitim öğretim yılında Erzincan’da yaklaşık 41 bin öğrenci ve 3 bin 500 öğretmenimiz ders yaptı.

Değerli Öğretmenlerimiz, Temeli sevgi, sabır ve hoşgörü olan kutsal bir mesleğin temsilcileri olarak sizleri gayret ve çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyoruz. Yönetici, öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarıyla birlikte eğitimin diğer paydaşlarının da desteğiyle ortaya koyduğunuz çalışma Erzincan’ın okul öncesinden başlamak suretiyle tüm eğitim kademelerinde ve yetişkin eğitimlerinde kalite ve verimliliğin artırılmasına vesile olmuştur.  Erzincan’ın eğitimde en başarılı iller arasında boy göstermesi bizleri gururlandırmıştır.

Sevgili Öğrencilerimiz, Sizlerinde derslerinize planlı ve sistemli bir şekilde çalışarak daha da başarılı olacağınıza inancımız tamdır. Zira başarının temelinde azim, kararlılık, planlılık ve çalışkan olmak yatar.

Kıymetli Velilerimiz, Sizlerle birlikte çocuklarımızı milli, manevi, ahlaki, kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren; kendisini, ailesini vatanını, milletini, seven ve topluma karşı sorumluluk duyan sağlam karakterli ve şahsiyetli bireyler olarak yarınlara hazırlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerimize hayırlı  ve uğurlu olmasını diliyoruz. Hep birlikte kalkınan büyüyen kimseye muhtaç olmayan bir Türkiye’yi yarınlara taşıyacağımıza inancımız tamdır” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi