İnşaat safhasında konutları gezen vatandaşlar konutlardaki işçiliğin çok kötü olduğunu, daha hak sahiplerine teslim edilmeden konutların dökülmeye başladığının görüldüğünü belirtiyorlar. Hak sahibi vatandaşlar bu eksikliklerin giderilmeden konutların vatandaşa teslim edilmesi durumunda bu konutları alamayacaklarını, parası ile konut aldıklarını, bu konutların bu haliyle vatandaşlara teslim edilmemesini istiyorlar. Konutların özellikle Üzümlü merkez ve Geyikli Mahallesinde işçiliğin çok kötü olduğunu, yerlere döşenen mermerlerin daha teslim edilmeden yerlerinden çıktığı, Duvarlara döşenen malzemelerin yıkıldığını görmek mümkün.

KAPILAR KİLİTLİ

Vatandaşlar görülen eksikliklerin sadece dışarı kısımda olduğunu, kapıların kilitli olması sebebiyle içerideki eksiklikleri görmenin mümkün olmadığını belirtiyorlar. Vatandaşlar , yetkililerin ve inşaatları teslim alacak olan heyetin çok sık dokuyup, ince elemesi gerektiğini belirten hak sahipleri, bu kadar kötü işçilik ve kalitenin nasıl yapılabildiğine şaşırıyorlar.

FİYATLAR BELLİ DEĞİL

Bu yıl içerisinde dağıtılması beklenen konutların fiyatlarının henüz belli olmadığını, bu kadar kötü işçilik ile alacaklıların pek çoğunun konutları almama riski ile karşı karşıya kalınabileceğini belirtiyorlar. Bayırbağ’da olduğu gibi fiyatların çok yüksek çıkması halinde ilçede büyük toplumsal sıkıntılara yol açacağını belirtiyorlar.
Editör: Doğu Gazetesi