Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde gerçekleşen Base Jump Karanlık Canyon etkinliğine bu yıl da dünyanın dört bir yanından sporcular katılacak. 500 metre yüksekteki kaya duvarlarının arasına gerilen telin ortasına gelip kendini boşluğa bırakacak sporcuları izlemek isteyenleri bu yıl bir de sürpriz bekliyor.

Türkiye’de bir ilk olarak her yıl uluslararası boyutta Dünya’nın en görkemli kanyonlarından biri olan Kemaliye Karanlık Kanyon’da 2008 yılından itibaren gerçekleştirilen base jump atlayışları adrenalin tutkunlarını Erzincan’a çekmeye devam ediyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen usta sporcular Karanlık Kanyon’un yamaçlarına gerilmiş 500 metre yükseklik ve 550 metre uzunluğunda ki özel çelik halattan Karasu Nehrine, Karanlık Kanyonun derinliğine doğru yapılan tekli, ikili ve üçlü atlayışları bu yıl da gerçekleştirecekler.

Dünya’nın en yüksek asma yürüyüş köprüsü olacak şekilde Karanlık Kanyon üzerinde proje yapımı devam etmekte olan Sırat on Fırat Köprüsü ise Erzincan’ın Dünya ölçeğinde iddialı bir markası olarak turizm severlere sunulması öngörülüyor.

Editör: Doğu Gazetesi