Obezite tedavisinde etkin ve sürdürülebilir mücadelenin uygulanması amacıyla Cumhurbaşkanlığı 100 günlük icraat programı bünyesinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Işıkpınar yerleşkesinde 29 Nisan 2019’da hizmet vermeye başlayan Obezite Merkezinde 276 hasta toplamda Bin 250kg kilo verdi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çimen, konu hakkında verdiği açıklamada hastane bünyemizde bulunan Obezite Merkezimizde 276 hastamızın tedavisi halen devam etmekte olup,6 ay gibi kısa sürede toplam da Bin 250kg kilo verdiğini söyledi.

Çimen, merkezin amacı uzun vadede insanlara kilo verdirmek, verilen kiloyu muhafaza ettirmek, hayat biçimlerini yeniden revize etmek, hem fiziki olarak hem de psikolojik olarak obezite cerrahisi sayısını düşürmek olduğunu söyledi. 29 Nisan 2019 tarihinde hasta kabulüne başlanan Merkezde 6 ay gibi kısa sürede toplam da 1250kg kilo verdiğini söyledi.

Editör: Doğu Gazetesi