Belediye Başkanı Caman belde de birçok eksikliğin olduğunu, sadece bir km bölünmüş yol olduğunu, belde de hala daha kaldırımların bile olmadığını, halkın refah düzeyinin çok düşük olduğunu ve beldeye gerekli ilginin gösterilmediğini söyledi.

Yoğurtlu Beldesi Belediye Başkanı Bülent Caman konu ile ilgili açıklamalarında şunlara değindi; “Yoğurtlu Beldesi 5 Haziran 1995 tarihinde hizmete başlamıştır. Kozmopolit bir yapıya sahiptir. 20 yıllık bir belediyedir. 20 yıl içersinde belediye tarafından beldeye yapılan hizmetler başlıca şöyledir.
1. Beldenin kanalizasyon alt yapısı tamamına yakını bitirilmiştir. Ama İller bankasından yarısı hibe yolu ile yapıldığı için 365.000-TL’lik kredi kullanılmıştır. Kredinin borcu hala devam etmekte ve yaklaşık 11 yıl sonra bitecektir.
2. Belediye hizmet binası, düğün salonu ve fırın adı altında 3 adet bina yapılmıştır.
3. Beldeyi şehir merkezine bağlayan yaklaşık 3 km yol sadece 1 kez satıh kaplama yapılmış ve defalarca onarılmaya çalışılmıştır.
4. 700 tonluk su deposu ve 2 adet sondaj vurularak beldenin su ihtiyacı karşılanmaya çalışılmıştır.
5. Belediyeye 3’ü hibe olmak üzere 10 adet araç alınmıştır.
6. Kısmi olarak bazı yollara bordür taşı döşenmiştir. 20 yılda Beldemize merkezi hükümet tarafından yapılan hizmetler ise; 1 Adet İlkokul ile 4+4+4 sistemi nedeni ile 1 adet ortaokul yapılmış ve 1 adet mevcut okulda engelliler okulu olarak dönüştürülmüştür. Beldemizde 1 adet PTT acentesi bulunmakta ve daha önce belediyemize ait binada sağlık ocağı bulunmakta ise de buradan doktor alınarak sağlık evine dönüştürülmüş tek ebe ile hizmet vermektedir. Erzincan Havaalanı beldemiz sınırları içerisindedir.

Özel sektör olarak yapılan yatırımlar ise; 1 adet Muayene istasyonu, 1 adet soğuk hava deposu ve belli bir süre işletilen sonra kapatılan Botaş’a ait depo bulunmaktadır.

Sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı hiçbir proje yapılmadı

Şimdiye kadar beldemizde hiçbir sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı hiçbir aktivite düzenlenmemiştir. Beldemiz 1995 yılında 2000 nüfusla kurulmuş ve 2014 yılında 3416 nüfusa erişmiştir. Bu yaz başlayacak TOKİ’nin bitmesi durumunda 6500-7000 nüfusa erişerek Erzincan’ın bütün belde ve ilçelerinden de büyük olacaktır. Nüfusu % 71 oranında artmıştır. Beldemizde 24 km.lik yoldan sadece bir km.lik 2.el asfalt dediğimiz asfaltı mevcuttur. Kaldırımı yoktur. Su şebekesine ait borular yaklaşık 45 yıldır değişmemiştir. Değiştirilmesi gerekmektedir.

Öğretmenlerimiz işsiz

Beldemizde özellikle son yıllarda mezun olan yaklaşık 15 civarında öğretmen ve üniversite mezunu mevcuttur. Bunların bir kısmı atanmış diğerleri tamamı işsizdir. Beldemizde kamu kurumlarında memur, işçi ve taşeron işçisi şeklinde çalışan işçi sayısı 15’i geçmemektedir. Beldenin geçimi son yıllarda bitme noktasına gelen tarım, hayvancılık ve inşaat işleridir. Şiddetle işe ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle il genelinde Sosyal yardımlaşmadan belki de ne çok yardım alan belde ve köyler içersinde en önde gelmektedir.
Editör: Doğu Gazetesi