“Ulusal Kurtuluş Savaşımız kutsal destan savaşlara birer örnektir”

AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Bayram mesajında, "Çanakkale destanın yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahramanın eseridir.
Bundan tam 103 yıl önce milletimizin inancından, ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan Çanakkale Zaferi, yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Çanakkale, Ulusal Kurtuluş Savaşımız kutsal destan savaşlara birer örnektir. Çanakkale Zaferi, tarihe sığmayan, hepimize büyük gurur veren bir destandır. Milletimiz Çanakkale'de kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirmiştir. Milletimiz böylelikle, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir.
Gerek 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesine karşı sergilenen kahramanlıklar, gerekse Afrin harekâtı sürecinde 7'den 70'e milletimizin tüm fertlerinin seferber olması, Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı olduğunu bir kez daha göstermiştir..
Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun." İfadelerini kullandı.

“Çanakkale Zaferi Türk milletinin kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır”

Erzincan Belediye Başaknı Cemalettin Başsoy, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı

Başsoy mesajında; “ Çanakkale, bu toprakların ilelebet bizim olduğunun teyit edildiği yerdir. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanlarımızın şahadet ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Savaşımızın ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda önemli bir dönüm noktası olmuştur.

 Anadolu'dan Ortadoğu'ya, Balkanlardan Kuzey Afrika'ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale'de bir araya gelmişler, aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır. Burada sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir.

Çanakkale Zaferi, hiç kuşkusuz sonuçları itibariyle tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk milletinin kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce, canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez" dedirten milletimiz, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya, bu zaferle göstermiştir.

Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yaşananların, bir asır önce Çanakkale’yi yedi düvele mezar eden mücadeleci ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu hepimize gösterdiğine inanıyorum.

Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır.

En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz'da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, , özellikle son dönemde Terörle Mücadelede yitirdiğimiz vatanı canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Ruhunuz şad olsun” dedi.

"Kahraman askerlerimizin çabasıyla Türk milletinin varlığı yeniden ortaya konmuştur”

Erzincan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut , Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla, Çanakkale şehitlerimizi andı.

Erzincan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut; “Çanakkale Zaferi'nin Milletimizin kaderini ve dünya tarihinin seyrini değiştirdiğini söyledi. Bütün imkansızlıklara rağmen canını ortaya koyan Türk milletinin tüm dünyaya 'Çanakkale geçilmez' gerçeğini kabul ettirdiğini belirten Erzincan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, "Kahraman askerlerimizin çabasıyla Türk milletinin varlığını yeniden ortaya konmuştur. Bu çok onurlu zafer, milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden kahramanlarımızın, gazilerimizin, annelerimizin, kardeşlerimizin top yekun Türk milletinin zaferidir. Çanakkale zaferi , vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, zaferidir" dedi.

Bu vatan toprakları üzerinde , huzur ve refah içerisinde  yaşayabiliyorsak; Çanakkalede cephede secde eden atalarımız sayesinde olduğunun bilincini taşıdıklarını ve hiçbir zaman unutmadıklarını vurgulayan Erzincan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, bu bilinci nesillerimize aşılamak için kahramanlarımızın 103 yıl önce bugün yazdıkları Çanakkale destanının ruhunu diri tutmalıyız. Millet olarak bizi biz yapan değerlere, birliğimize bütünlüğümüze, Devletimize sahip çıkmalıyız. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferimizin 103. Yıl dönümünde, her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.Bugünde şanlı tarihizde olduğu gibi Afrinde de Kahraman Mehmetciklerimizle destan yazmaya devam ediyoruz. Vatanımızın sınırlarının güvenliği için hain terör örgütlerine ve dış güçlere karşı mücadeleye devam ediyoruz.

Erzincan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, mesajında, "Çanakkale'de kanlarıyla, canlarıyla Dünya'ya karşı bu büyük haklılığımızın son noktasını koyan ve  tüm dünyaya ders veren ve bizlere bugün, onurumuzla özgür yaşama  imkanını önünü açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve  silah arkadaşları ve varlıklarıyla şeref duyduğumuz tüm şehitlerimizi saygı ve gururla anıyorum. Ruhları şad olsun" ifadelerine yer verdi.

“Çanakkale Zaferi hür yaşama aşkının ibret verici bir mücadelesidir”

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon,18 Çanakkale Şehitler Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı.

  1. mesajında; “Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin hür yaşama aşkının ibret verici bir mücadelesidir. Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.

Tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle temayüz etmiş milletimiz; her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Bu özelliğiyle hem esaret yüzü görmemiş, hem yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olmuş, hem de diğer mazlum milletlerin umudu olmuştur. Türk kadını da, Kurtuluş savaşında verdiği büyük mücadelede erkeği ile omuz omuza cephedeki yerini almış, düşmana karşı silahı ile çarpışarak, cepheye mermi taşıyarak, yaralı askerleri tedavi ederek, silah ve giyecek imal ederek vatanın kurtuluşunda ve bugünlere ulaşmamızda hak sahibi olmuştur. Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır.

  1. bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde aktarmaktır. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.”
     

Editör: Doğu Gazetesi