29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti Kemah İl Genel Meclisi Üyesi olarak görev yapan Cantekin; 1962 yılında Kemah’ın Kedek Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, orta ve liseyi Erzincan’da okudu. 1984 yılında Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Erzincan Şeker Fabrikası’nda işe başladı ve fabrikanın çeşitli birimlerinde görev yaptıktan sonra muhasebe biriminde memur olarak görevini sürdürürken 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Kemah İl Genel Meclisi Üyeliği için görevinden ayrıldı. Yapılan seçimler sonucunda Kemah İl Genel Meclisi üyesi olarak seçildi. Erzincan Şeker Fabrikası’ndaki bu görevi yanında Şeker Mensupları Tüketim Kooperatifi yöneticiliği, spor kulüpleri kurucu ve yöneticiliği; memur sendikaları kurucu ve yöneticiliği de yaptı.  Kemah Sultan Melik Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri’nde 12 yıl boyunca aralıksız olarak organizasyon görevinde aktif olarak çalışan Cantekin, bu çalışmalarından dolayı Kemah Kaymakamlığı, Kemah Belediye Başkanlığı, Turnuva Başkanlığı tarafından çeşitli ödüllere layık görüldü.  2001 yılında Erzincan’da kurulan Kemahlılar Derneği’nin kurucuları arasında ve yönetiminde görev alan Cantekin, 2007 yılında yapılan Genel Kurul’da Kemahlılar Derneği Başkanlık görevine seçildi.
Halen bu görevini aralıksız olarak sürdürmektedir.  AK Parti Siyaset Akademisi’ni başarıyla tamamlayan ve halen Erzincan AK Parti Kemah İl Genel Meclisi Üyeliği görevini sürdüren Mahmut Cantekin, evli ve 4 çocuk babasıdır.Kemah Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için müracaat eden Mahmut Cantekin adaylık gerekçesini; “Siyaseti ilimize, ilçemize, halkımıza hizmet olarak kabul gördüğümüz ve yaptığımız için yola çıktık.25 yıllık kamu tecrübemize 20 yıllık esnaflık tecrübemizi, 10 yıllık Erzincan Kemahlılar Derneği’ndeki yöneticilik ve başkanlık deneyimimizi, sosyal ve kültürel faaliyetlerdeki çalışmalarımızın verdiği deneyimleri; son 5 yılda Kemah İl Genel Meclisi üyesi olarak Kemah merkez ve köylerinde yapmış olduğumuz çalışmalardan güç aldığımız için bu yola çıktık.Kemah Belediye Başkanlığı görevinde daha iyi hizmet vereceğimiz noktasındaki kanaatlerin baskın olması ve bu göreve talip olmanın bir sorumluluk haline gelmiş olması nedeniyle yola çıktık.  Mevla’m nasip eder, partim uygun görür ve siz değerli hemşerilerim de teveccüh gösterirlerse; Kemah’ımızın sorunlarını, eksiklerini iyi bilen biri olarak hak ettiği yere gelmesi için neler yapılacağını bildiğimiz için yola çıktık.
Bunları elbette Kemah’ın kendi dinamikleri yanında ilimizdeki ve ilçemizdeki kurum ve kuruluşlarla, değerli iş adamı hemşerilerimizle, bürokrat, milletvekillerimiz ve bakanlarımızla işbirliği içine girerek daha kısa bir zamanda çözüme ulaştırabileceğimize inandığımız için yola çıktık.İçinde bulunduğum ve politikalarını özümsediğim siyasi hareketin en alt kademesinden en üst kademesine kadar kurmuş olduğumuz diyaloglara güvenerek, AK Parti’de bu kez de Belediye Başkanı olarak Kemah ilçemizi temsil etmek ve AK Parti’nin Türkiye’de ve dünyada üstlendiği misyon doğrultusunda Kemah’ımıza hizmet verebilmek için yola çıktık.“Sabır insanı maksadına en tez ulaştıran kılavuzdur.” düşüncesiyle hayatımızın her aşamasında almış olduğumuz her görevi sabırla, en iyi şekilde yerine getirmiş ve bize güvenen insanların güvenini boşa çıkarmadığımız için yola çıktık.Bu hizmetin bizim için en büyük onur kaynağı olduğuna inandığımız için yola çıktık.” Şeklinde açıkladı. 
Editör: Doğu Gazetesi