Parti binasında düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda partilinin yanında eski parti il başkanlarıda katıldı.

Törende konuşma yapan eski İl Başkanı Orhan Bulut, yapılanın bir nöbet değişimi olduğunu 26 Eylül tarihi itibariyle atanan Mehmet Cavit Şireciye görevinde başarılar diledi.

Bulut görev yaptığı süre içerisinde seçimler ve 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimini yaşadıklarını ifade ederek, "Yaklaşık 3 yıldır tam olarak 33 aydır bu görevi yaptık, Elhamdülillah 33 aya çok şey sığdırdık. Belki AK Parti'nin 16 yıllık iktidarı döneminde bu kadar çetrefelli bu kadar yoğun bir dönem çok az olmuştur. AK Parti iktidara geldiğinden beri herzaman bir takım mücadelelerine devam ediyor. Ama bizim bu 3 yıllık mücadelemizde tatlı bir mücadele oldu." diye konuştu. 

Şireci de, AK Parti'nin çeşitli kademelerinde görev yaptığını ve yaptığı görevlerden onur duyduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: 

"Şehrimizde başarının gerçekleşmesi için kırgınlık dargınlık olmadan her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğunu hepimiz biliyoruz. Bilindiği gibi 26 Eylül 2017 tarihinde yapılan mülakatlar sonucunda AK Parti İl Başkanı Olarak görevlendirildim. Biz Erzincanımızın refahını şehrimizin daha iyi yerlere gelmisini kalkınmasını halkımızın mutlu olmasını kendimize dava olarak belirledik. Geçmişten beri bu dava kişilerin omuzlarına yüklenerek bu günlere gelmiştir. Bu anlamda başkanımız Orhan Bulut beyefendiyede teşekkürlerimi sunuyorum. Emanet aldığımızın farkındayız. bizde bu emaneti daha üst seviyelere getirmek için gecemizle gündüzümüzle çalışacağız."

Konuşmaların ardından AK Parti Erzincan İl Başkanı Şireci eski il başkanı Bulut'a çiçek ve plaket takdim etti.

Editör: Doğu Gazetesi