Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde hayvancılık kredisi kullanıp ödeyemeyenler için çıkartılan kanundan yararlanmak için müracaat tarihini geçiren A.K. dayak yedikten sonra hastaneye kaldırıldı.

A.K’nın yakınlarının ifadelerine göre olay dün (02.01.2018) tarihinde saat 11.30 sıralarında Çayırlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını da bünyesinde barındıran Çayırlı Kaymakamlığı binasında gerçekleşti.

İddialara göre kullandığı hayvancılık kredisini erteletmek amacıyla gittiği Sosyal Yardımlaşma Vakfında kendisine imza dilekçesi vermeyen ve “sabah neden gelmediniz.” diyerek tepki gösteren memurla tartışmaya başlayan A.K kibar olması yönünde bayan memuru uyardı. Devletin dairesinden kendisinin böyle bir gerekçeyle kovulamayacağını belirterek tekrar imza dilekçesi isteyen A.K sabah aynı dilekçenin başkalarına imzalattırıldığını fakat kendisine dilekçenin imzalamak üzere verilmediğini belirtti.

"BORÇ ÖTELEMEK İSTERKEN DAYAK YEDİM"

 “Borcumu ertemek isterken dayak yedim. Resmi kurumda bu tip konular kişilerin insiyatifine bırakılmamalı.” Diyen A.K. şikayetçi oldu.

Tartışmanın büyümesi üzerine bayan memur G.S. eşini ve akrabalarını arayarak durumdan haber etti. Eş ve akrabaları tarafından kaymakamlık binasının önünde dakikalarca dayak atılan A.K. yaralanarak çevredekiler tarafından Çayırlı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin travması geçirmesi ihtimaline karşı ambulansla Erzincan’a gönderilen A.K. Erzincan’da ki tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Kaymakamlık kaynakları, olayın kaymakamlık veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı içerisinde gerçekleşmediğini, eşini almaya gelen kocanın eşinin ağladığını görmesi üzerine yaşandığını belirtiyor. Çayırlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfında görevli memurla ilgili de idari soruşturma başlatıldığı da edinilen bilgiler arasında.

Editör: Doğu Gazetesi