29 Ekim ilkokulunda düzenlenen  törene Kaymakam Önder Coşğun, Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Erzincan İl Milli eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Yahya Tekin, Hamza Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, iş adamları Eray Yılmaz, Murat Demirdöğen ve vatandaşlar katıldı.
Tören  saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törende konuşan Kaymakam Önder Coşğun, hayırsever iş adamlarının desteği ile ilçe genelinde başlatılan eğitim seferberliğinin bölgede örnek olduğunu belirtti. Erzincan İl Özel İdaresinin bütçenin önemli bir bölümünü milli eğitim yatırımlarına ayırdığını söyleyen Kaymakam Coşğun,” Çayırlı milli eğitimle ilgili seferberlikte de bölgenin örnek bir ilçesi olmuştur. Bunda ilçemiz belediyesinin ve hayırseverlerimizin katkısı büyüktür. Yılmaz ve Demirdöğen ailelerine şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi konusunda çok önemli bir noktaya geldik. Bu iki tesisin hizmete girmesiyle eğitim camiamızın önemli bir eksikliği daha giderilmiş oldu. Hizmete açtığımız konferans salonu ve toplantı salonu ilçemize hayırlı olsun” dedi.
         Yapılan konuşmaların ardından konferans ve toplantı salonu kurdelesini  Kaymakam Önder Coşğun, Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, İlçe MEM İsa Bal, iş adamları Murat Demirdöğen ve Eray Yılmaz birlikte kestiler. 
Editör: Doğu Gazetesi