ÇED izin denetim Genel Müdürlüğü Endüstriyel Yatırımlar ÇED Genel Başkanı Cihan Tatar, ÇED nedir? amacı nedir? gibi konularda bilgilendirmelerde bulundu. ÇED Genel Müdürlüğü İzin Lisans Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Erhan Sarıoğlu, Çevre izin lisans uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Çevre Yönetimi Atık Yönetimi Dairesinde Özel Atıklar Şubesinde Kimyager Volkan Yanmaz, bitkisel atık yağlar ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğünde görevli Emre cihan Kavlak, atıklarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Su ve Toprak Yönetimi Daire Başkanlığı’nda Sanayi su çevre kirliliği önleme dairesi başkanlığında Çevre Mühendisi Ayşe Özyer’de Çevre kirliliği ve alınması gereken önlemler ile ilgili bilgiler verdi.

Çevre Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir düzenlenen toplantı ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında; “ÇED süreçleri ile ilgili yatırımcıya bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdik. Cihan Tatar, Volkan Yanmaz, Emre Cihan Kavlak, Ayşe Özyer bilgilendirmelerde bulunmak üzere Erzincan’a geldiler. Bu nedenle bakanlığımızda teşekkürlerimi iletiyorum ilgilerinden dolayı” dedi.

ÇED izin denetim Genel Müdürlüğü Endüstriyel Yatırımlar ÇED Genel Başkanı Cihan Tatar ise ÇED’in her zaman ayak bağı olduğunu ve bunu aşmanın formülü ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak; “ÇEd nedir amacı nedir gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Yatırımcı muzdarip çalışanlar muzdarip yani kısaca herkese bu konuda bazı problemler mutlaka yaşamıştır. ÇED sorulduğu zaman diyorum ki ÇED kalkınmayı engelliyor. Kalkınma için gerçekten bir ayak bağı oluşturuyor.

Çevre kirliliğinin en büyük sebebi sanayileşmedir. Kimse bunun farkına varmadı ve hiçbir önlem alınmadı. Bu şekilde devam edilmesi halinde soluyacak hava ve içilecek su kalmayacak denildi ve Çevresel etkilerin Değerlendirmesi (ÇED) gündeme geldi” dedi.

Düzenlenen seminerde ayrıca izin lisans denetim ve mevzuat konularında anlatımlar yapıldı. 

Editör: Doğu Gazetesi