Gerçekleştirilen kursta eğitim alan kursiyerlere kurs bitiminde istihdam imkânı sağlanacağını belirten Erzincan Demirciler Odası Başkanı Mustafa Pabuçcu, amacımız kursiyerlerimizin altın bilezik sahibi olması ve esnafımızın kalifiye eleman sıkıntısını gidermek dedi.

Erzincan Demirciler Odası Başkanı Mustafa Pabuçcu; “Bilindiği üzere İlimizde bakırcılık sanatı 1955-1960 yıllarına dayanmaktadır. Dövme bakırcılık ile başlayan bu sanat, Erzincan insanının sanatkâr ruhu ile buluşmasıyla ayrı bir anlam ve özellik kazandı.

Uzun yıllar evlerimizin vazgeçilmez mutfak ve süs eşyalarının ana maddesi olan bakır,1970 yıllarda tabiri caiz ise İlimizde “Altın Devrini” yaşadı. 1980-1985 yıllarında ihracata dönük üretim beraberinde seri üretimi getirdi. Seri üretim ise fabrikalaşmayı doğurduğundan bakır el sanatında gerilemeye neden oldu.

Bakır işlemeciliği sanatın değerinin azalmasıyla iç ve dış taleplerde günden güne azaldı. Neredeyse bitme noktasına gelen bu tarihi mirası geçmişte olduğu gibi hak ettiği konuma getirmeliyiz. Atalarımızdan devir aldığımız bu mirası kaybolmadan gelecek nesillere aktarmak, tek sanat eserimiz olan kültürel mirasımız bakır işlemeciliğine sahip çıkmak hepimizin temel görevlerinden biri olmalıdır.

Erzincan’ın kültürel ruhunu yansıtan bakırcılık mesleğinin yeniden çalışma ve kültürel hayatımıza kazandırmak için Erzincan Mesleki Eğitim Merkezimizde kurs açacağız.

Kurs 11 Nisan 2016 tarihinde başlayacak 30 Haziran 2016 tarihinde bitecektir. Toplam 20 kursiyerin eğitileceği bu kurs Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Başkanlığımız, Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezimizin işbirliğinde yürütülecektir. Kurs sonunda kursiyerlerimiz İlimizde halen faaliyet gösteren işletmelerde istihdam edilecektir.

Kursiyerlerimize Türkiye İş Kurumu tarafından destekleme sağlanacaktır. Kurs Mesleki Eğitim Merkezimizde hafta içi 08.00-12.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Kurs müracaatları Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce kabul edilmektedir. 6 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek olan müracaatlar sonunda kursiyer seçimi sektör temsilcileri ile birlikte gerçekleştirilecektir.

Kursiyerlerimiz kurs bitiminden sonra KOSGEB tarafından düzenlenen Girişimcilik kurslarına katılmaları ve belge almaları halinde ise “Yeni Girişimci Desteği” hibe programından yararlanabileceklerdir.

Sektörün işgücü talebini karşılamayı umduğumuz bu projeye Başkanlığımızca her türlü destek sağlanacak olup, başta sayın Valimiz Süleyman Kahraman olmak üzere Türkiye İş Kurumu Erzincan İl Müdürümüz Ömer Faruk Çelik beye, İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Aziz Gün’e ve çok değerli ekibine teşekkür ederiz” dedi.

Kurs’a katılmak isteyenlerin 24.03.2016-06.04.2016 tarihleri arasında Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

 İSTENİLEN BELGELER

1-         Nüfuz Cüzdanı Fotokopisi

2-         Diploma Fotokopisi

3-         Sağlık Raporu

4-         3 Adet Fotoğraf

Müracaat: Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Gülabibey Mahallesi 965. Sokak No:5 Telefon:0446 223 43 87

Editör: Doğu Gazetesi