Başsoy mesajında; “Bu topraklarda yaşanan zulüm, katliam ve emperyalist işgalin, seri bir darbe ile bertaraf edilerek topraklarımızda al bayrağın mavi göklerle yeniden buluşmasının üzerinden yaklaşık 1 asır geçti.

 

98 yıl önce yokluk, biçarelik, açlık, içerisindeki millet, kahramanca destanlar yazmış, topraklarını kanları pahasına, canları pahasına yeniden vatan yapma mücadelesi vererek, hürriyetimizi bizlere armağan etmişlerdir.

 

Biz kadim bir milletiz. Köklü geleneklerimiz var. Bir ölür bin diriliriz. Bize vurulan her darbe bizi daha da güçlendirir. Bu dünya bizi binlerce yıldır tanır. Hafızai beşer nisyan ile maluldür derler.  Bin yıl önce Malazgirt’te tanıdılar. Unuttular, Konstantinopolis önlerinde yine tanıdılar. Unuttular, Kosova’da, Mohaç’ta bir kez daha hatırlattık kendimizi. Tekrar tekrar unuttular. Çanakkale’de hayallerini, hain emellerini boğaz sularına gark ettik. Anadoluda kahramanca çarpışarak bu topraklardan şerleri def ettik.

 

Bu gün görüyoruz ki bizi yine unutmuşlar. Topraklarımız üzerindeki emellerini yüz yıl boyunca içlerinde canlı tutarak, fırsat kollayanlar, yüzümüze dost, ardımızdan düşman olanlar. Biz size kendimizi tekrar hatırlatırız. Geçen binyılın başında bu elleri Müslüman Türk’e vatan kıldık. Bu gün de biz bu topraklardayız. Allah dünyaya ömür verirse bin yıl sonra da bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz.

 

Yüz yıl sonra yeni Türkiye kuruluyor. Bu yeni Türkiye’yi hazmedemeyenler, sizlere sesleniyorum. Bu kutlu yükseliş, bu yeniden diriliş kaçınılmazdır.

 

Dışarıda bu hain planları yapanlar ile içerideki işbirlikçilerinin, bu topraklardan bizleri silmeye güçleri yetmez. Yüz yıl önce yetmedi. Bu gün de yetmez. Yarın da yetmeyecek.

 

Bu kutlu günde, bu topraklar için hayatını veren, canını feda eden kahraman şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinin tüm komutanlarını ve devlet adamlarını minnetle yad ediyorum. 1918 yılında şehrimizdeki işgali sona erdiren müdahalenin komutanı Kazım Karabekir Paşa ve şehre giren birliklerin başındaki Mehmet Vehip Paşa ile emirlerindeki her bir nefere şükranlarımızı sunuyorum.

 

Allah bu millete bir daha Kurtuluş Savaşı yaşatmasın” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi