Cemalettin Başsoy, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır mesajı vererek, biten projeler, hala devam eden ve yapılması planlanan projeleri geniş kapsamlı olarak ele aldı.

Başsoy yapmış olduğu değerlendirmede şunlara yer verdi; “Geldiğimiz görevde iki yılı geride bıraktık. Bu iki yılda Erzincan’ı marka şehir yapmak için hep birlikte gece gündüz çalışarak, üreterek, daha güzel Erzincan’ı gelecek nesillere bırakmak için çalıştık. Gelecek 3 yıl için de plan program yaptık.

İÇME SUYU BİTMEK ÜZERE

Öncelikle içme suyundan bahsedelim. Biz geldiğimizde %30’lardaydı biz bunu %85 seviyesine getirmiş durumdayız. Müteahhittin iflası nedeniyle proje durmuştu bu yüzden bazı aksaklıklar oldu proje yavaşladı. Ancak Çevre Şehircilik İl müdürlüğü ile yapılan çalışmalar neticesinde bu projenin geri kalan kısmını çok kısa bir zaman dilimi içeresinde nihayete erdireceğiz.

ARITMA TESİSİ 2016 SONUNDA BİTECEK

Bu proje ile birlikte 25-30 yıllık bir arıtma tesisimiz vardı. Bu arıtma tesisi de %30 kapasite ile çalışıyordu. Biz geldiğimizde bunun da müracaatlarını yaptık, hemen akabinde arıtmanın ihalesini de yaptırdık ve bu projede geçen yıl Eylül Ekim aylarında fiili olarak çalışmasına başlandı müteahhitte teslim edildi inşallah 2016 yılı sonunda arıtma tesisimiz tamamlanmış olacak. Bu projeye bağlı kanalizasyon ihalesini de yaptık aynı müteahhit ile. Sıkıntılı mahallelerde sıkıntılı olan yerlerde yer teslimi yapıldı 2016 yılı içeresinde inşallah bitecek. Bu proje 30 Milyona mal olacak. Alt yapıda olduğu gibi üst yapıda da sıkıntılar vardı.

ASFALTI %80 ÇÖZDÜK

 Asfaltların 25 yıllık serüvenleri vardı. Çalışmalar yapılmamıştı. Şu anda gelinen seviyede Erzincan’da asfalt problemini çözmüş olacağız inşallah. % 80 tamamlandı kalanı 2016 yılı içerisinde bunları da çözüme kavuşturacağımızı düşünüyoruz. Kaldırım çalışmalarımız oldu sokak ve cadde genişlemesi yapıldı.

ESKİ ERZİNCAN BÖLGESİ TURİZME AÇILACAK

Eski Erzincan Bölgesi var özel karar alarak özel proje alanı ilan ettik. Kirli iş planını ortadan kaldırarak eski Erzincan tarihi kenti olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Oradaki Ahırlar hayvanat bahçesi gibi iş kollarını kaldırarak tarihi dokuyu gün yüzüne çıkaracağız.

EKŞİSU %70 TAMAMLANDI

Yeşil alan çalışmalarımız oldu. Ekşi su bölgemize 5 Milyon TL’lik bütçe ayırdık. İki yıldır o bölgede çalışıyoruz. Türkiye’nin en güzel mesire alanlarından biri olacak. %70 tamamlandı devamını en kısa sürede tamamlayacağız. Ayrıca jeotermal kaplıcaları var mesire alanının yakınında KUDAKA ile belediyemiz ortaklaşa çalışma yapıyoruz önümüzde ki günlerde hizmete açacağız, vatandaşlarımız aileleriyle orada çok güzel vakit geçirebilecekler.

 

Yine üst yapı çalışmaları yaptık. Eski otogar kavşağında saat kulesi yaptık çok güzel görsel olgu oluştu. Yine yeni terminalde alt geçidi faaliyete geçirdik. Böylelikle kazaların önüne geçmiş olduk.

Dörtyol Kent Meydanı yayalaştırma projesine çıkıldı yaklaşık 3 ay sonra yapım ihalesini başlatacağız. Böylelikle kentimize modern yaşanabilir bir kent meydanı kazandırmış olacağız.

YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Yeşil alan çalışmalarımız oldu. Özellikle yeşil alanlarda otomatik sulama sistemi oluşturduk kısa zaman içerisinde bu çalışmalarımızı da tamamlamış olacağız. Cami ve okullarımızda yeşil alan oluşturmak için çalışmalar başlattık ve hala devam ediyoruz. Bisiklet yolları konusunda çok titiz davrandık ve bisiklet yolları inşa etmeye başladık. Şehirimiz için önemli bir proje ve çok ciddi projeler hazırladık. 10 Km lik yolu inşa ettik ve kent içinde trafik curcunasını bir nebze de olsa rahatlatmış olduk.

SPOR KOMPLEKSLERİ ARTTIRILACAK

Mahalle spor kompleksleri ile ilgili çalışmalarımız oldu. 3 kompleksi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Vatandaşlarımız bunlardan istifade etmektedir. 26 Mahallemizde bunu tek tek hayata geçireceğiz.

Araç parkımıza 4.5 Milyon TL ayırarak 25-30 aracımızı yenileyerek hizmete sunduk. Yine Kültür Sanat Merkezimizi hayata geçirdik. Bütün sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz buradan devam edecek.

BELEDİYE BİR TELEFON UZAKTA

Belediyemizde vatandaşlarımızın belediyeye ulaşması için sadece beyaz masa vardı ancak yeterli değildi. Bazı çalışmalar yaparak çağrı merkezi oluşturduk. Ve problemler giderilmeye başlandı. 25 Bine yakın çağrı aldık ve vatandaşlarımızın memnun olduğunu gördük.

 

HEDEFLENEN PROJELER

 

Dörtyol yayalaştırma projesi 15 Milyon TL finansal kaynak aktarılacak.

Kentsel dönüşüm devam edecek. 2017 yılında kazma vurulacak inşallah.

Asrın projesi olacak ve  2071 yılına kadar Erzincan’ın su problemini çözecek olan aksu deresi projesi hayata geçirilecek. Şu anda proje ihalesine çıktı. 2019 yılında inşallah hayata geçmiş olacak.

Tramvay projemiz var. Yalova Üniversitesi ile protokol imzaladık. Bu proje 750-800 Milyon TL ye mal olacak. İnşallah 2016 yılı sonunda proje ihalesini yaparak müracaatımızı ulaştırma bakanlığımıza yapacağız ve iki yıl içerisinde hayata geçireceğiz inşallah.

Cumartesi pazarı ile ilgili kamulaştırma çalışmaları bitti. 15-20 Milyonluk bir yatırım olacak inşallah kısa sürede bunu da tamamlayacağız.

İtfaiye merkezimizin temeli atıldı. 1.7 Milyon TL’ye ihale edildi ve bu yılsonunda bitmiş olacak.

Kesim evi ile ilgili arazi alımları gerçekleştirildi. Yap işlet devret modeli ile bu projeyi de bu yıl faaliyete geçireceğiz.

Yeşil alan projesi kapsamında vasgirt deresine bu yıl kazma vuruluyor. İnşallah bir yıl içerisinde de bu projeyi bitirip hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.”

Yine mahalle parklarımız devam edecek. Terzibaba kavşağı önemli bir proje. Burada ölümcül kazalar olmakta. Bunu önlemek amacıyla bura programa alındı ve gerekli çalışmalar önümüzde ki günlerde çalışmalara başlanacak.

Bilgi evi projesi vardı bunu da önümüzde ki günlerde yapımına başlayacağız projesi bitti yer tespiti yapıldı kısa sürede çalışmalara başlanacak.

Bizler bu çalışmalarda bizlere destek olan, Özellikle sayın Bakanımız Binali Yıldırım’a, Erzincan Milletvekillerimiz sayın Sebahattin Karakelle, sayın Serkan Bayram’a, Meclis üyelerimize çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 

Editör: Doğu Gazetesi