İddialara göre Erzincan Çevre Şehircilik İl Müdürü ile çalışan personeller arasında uyumsuzluk olduğu ve personelin Kurum müdürünün göreve başladığı günden itibaren yarı yarıya düştüğü, kalan personelde tayin istediği öğrenildi.

İddialar ise şu şekilde;

“46 teknik personelden 20 teknik personel kaldı”

Daire müdürümüz 3.5 yıldır burada görev yapıyor. Bu görev süresi boyunca teknik personel sayımız yarı yarıya düştü. 46 teknik personelden 20 teknik personel kaldı. Bu kalan personelin de 13 tanesi şu anda tayin istemiş durumda. Geri kalan personelinde tayin isteme hakkı yok çünkü 3 yıl sürelerinin dolmasını bekliyorlar. Erzincan Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görev yapan bütün personel şu anda Müdürümüzün tutum ve davranışlarından şikâyetçi.

“Adama göre muamele yapılıyor”

 

Müdürümüz adamına göre muamele yapıyor. Örneğin tanıdığı bir müteahhit ise ona diyor ki her şey yapın ama tanıdığı değilse zorluk çıkarmak adına işi yavaşlatma kulak asmama adına her şey yapın diyor. Anlayacağınız adamın gücüne mevkisine göre muamele yapmamızı istiyor ve kendisi de öyle davranıyor.

 “Çalışan personel psikolojik tedavi görüyor”

 

Çevre Şehircilikte ki personel psikolojik tedavilere başladı hap kullanıyorlar hatta intihara kadar gidecek duruma geldi bazı personellerimiz. Şu ana kadar soruşturma yemeyen şube müdürü ve teknik personel kalmadı maalesef. En az bir soruşturma yemeyen yok zaten ama 3 ve 4 soruşturma yiyen var müdürlüğümüzde.

Bize destek olması gerekirken hem soruşturma açıyor, hem psikolojik baskı uyguluyor, hem hakaret ediyor, hem tehdit ediyor ben Trabzonluyum benim arkam kuvvetli diyor bu yüzden bana herhangi bir şey yapamazsınız diyor, personeli sürekli tehdit ediyor sizi sürerim sürdürürüm diye ifadeler kullanıyor.

Müdürlüğümüzde sıkıntılar o kadar büyük ki şu an elimizde iki iş var bunları çıkaramadık müdürümüzün tutum ve davranışlarından dolayı ihale edilemedi. Burada çalışan asıl Erzincanlılar bile başka şehre gideyim de buradan kurtulayım diyerek tayin istiyorlar varın siz düşünün bu kurumun içinde bulunduğu durumunu.

Bunları yapmasının tek sebebi müdürümüzün şahsi egosu. Her şeye ben karar veririm her şey benim dediğim gibi olur, istediğim zaman mevzuatı uygulayayım istediğim zaman mevzuatı çiğneyeyim anlayışı var. Seçilmiş bir insan gibi davranıyor. Kurumu idare edeyim derken bütün personeli ezmeye çalışıyor. Personele de ayrım yapıyor arkası kuvvetli olan tanıdık adamı olan personele hiçbir şekilde dokunmaz ama adamı olmayan garibana da sürekli soruşturma açıyor sebepler bahane ederek. Yani adam güçlü ise ona bir şey yok gücü yoksa ezeyim anlayışı hâkim. Mesela idari işlerde hiç daireye gelmeyen personel var kendisi de buna dâhil. Bazen işe gelmediği oluyor saat 10’da geldiği oluyor ben müdürüm istediğim saatte gelirim diyor fakat 8’i 5 geçe daireye gelen personele de soruşturma açıyor.

“Müdürün tutumu okul yapılmasına engel oldu” 

Örnek verelim Ziya Gökalp okulunda biz projeyi aşacağımız tamamlayacağımız sırada bakanlığa bir yazı yazdı çalışmayı durdurdu. Bıraksa 3 günde çözülecek işti fakat müdürümüzün tutumu nedeniyle bu iş çok uzun süredir bekliyor ve okulun ek binası tinerci yuvasına döndü. Proje onayını biz yapsak olur ama işi yokuşa sürüyor kim yapacak diye ve bu yüzden haliyle okul hala yapılamadı.

“Mesela Bayburt’ta 100 Milyonluk ihale yapıldı, bizim Erzincan’da ise proje hazır iki haftadır bir yazı çıkamıyor neden; müdürümüzün tutum ve davranışları. Bir haftadır ihale dosyasını da gönderemiyoruz. Biz artık kendimizi ihbar ediyoruz. Kurumlara diyoruz ki evrakınız hazır gelin alın da gidin yoksa o evrak bu müdürlükten çıkmayacak. O dosyalar bizde öylece bekliyor ve çalışacak adamlarında çalışmalarına engel oluyor müdürlüğümüz.

Bu durum böyle devam ederse Erzincan Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü’nde personel kalmayacak. Mesela bizim dışımızda bir de çevre şube var o tamamen göçmüş durumda.  3 tane Çevre Mühendisi var 3’ü de tayin istemiş.

Biz bu durumu birçok kez bazı yerlerde dile getirdik fakat dediğimiz gibi adamın arkası var adamı var. Müdürümüze denilmiş ki sen ne yaparsan yap biz arkandayız ve bu yüzden olan personele ve Erzincan’a Erzincanlı vatandaşa oluyor.”

“Kalemimi konuşturacağım”

“Bir gün bir misafiri geldi isim vermek istemiyoruz ve o misafir gittikten sonra dedi ki artık benim kalemim konuşacak. Demiş ki kimi asarsan as kimi kesersen kes ben senin arkandayım kimi istiyorsan süreyim. Müdürümüz de bize gelip dedi ki bundan sonra ben kalemimi konuşturacağım.”

“Ben kendi elemanıma telefon açıyorum nerdesin nerde kaldın diye bana dedi ki müdürüm akşamdan iki tane hap içtim psikolojik sorunlardan dolayı bu yüzden kalkamıyorum. Personelin bu hale gelme kurum içinde ki hakaret aşağılama ve kurum içerisinde ki tutum ve davranışlardan kaynaklanıyor. Bu çocuk hafta sonu gitmiş ilçeye akşam dokuzda dönüyor ve görev kâğıdına akşam 9 dönüş yazmış diye adama soruşturma açıyor neden; 5 yazacakmış ki fazladan para ödenmesin.”

Editör: Doğu Gazetesi