Sağır açıklamasın da; “Ortadoğu'yu, barışı özleyen herkesi derinden yaraladı. Nasıl olur da kanın, acının, gözyaşının egemen olduğu bir yere gelir, böyle bir karar alırsın. Topraklarında kan dökülen Filistinliler, bedel ödeyen Filistinliler. Küçük çocukların ve kadınların bağımsızlık ve toprakları için mücadele eden Filistinliler.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak kabul edilme kararına destek veriyoruz. Kudüs dünyanın merkezi, Kudüs inançların merkezi, Kudüs hoşgörünün merkezi, Kudüs herkesin kucakladığı, Kudüs binlerce masumun bedel ödediği yer.

1960’larda gencecik çocuklarımızın gidip Filistin Kurtuluş Örgütü ile mücadele ettikleri ve mezarlarını orada bıraktığımız çocuklarımızın annelerini asla unutmadık.

Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, onun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlık mücadelesini hep önde tutarak, bütün mazlum milletlere örnek olarak yürürken, Filistinliler de aynı mücadeleyi yaparken oraya öyle bir bombanın koyulmasını asla kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz.

Filistin bizim milli davamızdır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kararı çok önemli.  Biz bu kararın gereğini hükümetin yerine getirmesini istiyoruz. Doğu Filistin'e gidip Filistin Devleti'nin Türkiye Büyükelçiliği'ni burada kurduk demeleri gerekiyor.

ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel-Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını kabul edilemez buluyor ve bir kez daha kınıyoruz.

Bu talihsiz karar, iki devletli çözüm perspektifine indirilmiş ağır bir darbedir. Bölgede o kadar sorun varken, kendi iç sıkışmışlığını aşmak amacıyla alındığına inandığımız bu yanlış kararın bölgede tansiyonu daha da arttıracağından endişe duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Doğu Gazetesi