Erzincan Belediyesi önünde gerçekleştirilen Çelenk sunumu ve basın açıklamasına Erzincan CHP il Başkanı Ayhan Doğan, CHP Erzincan Merkez ilçe Başkanı Mesut Sağır, Kadın Kolları ve Yönetim katıldı.

Atatürk büstüne çelenk sunumu sonrası CHP Erzincan il Başkanı Ayhan Doğan yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Doğan açıklamasında; “15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. 15 Temmuz gecesi kendini bilmez FETO cu vatan hainlerinin yapmaya çalıştığı demokrasiyi ve Cumhuriyeti rafa kaldırma girişimi başarısız ve sonuçsuz kalmıştır.

Türkiye hukukunun üstünlüğünün ve her zaman demokrasinin oturması için elimizden gelen her türlü desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz. Bu tür girişimlerin ve bu tür darbelerin her zaman karşısında olacağız. Birlik ve beraberlik içinde yaşamamız için en güzel örneğini sergileyen Erzincan, bundan sonrada buna benzer olaylara karşı hep birlikte mücadele edeceğimizi ve bu olaylar karşısın da olacağımızı bir kez daha bildiriyoruz. 15 Temmuz gecesi ülkemiz de sahneye konan darbe girişimi karşısın da Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk andan itibaren duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı olan partimiz darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha sergilemiştir.

Genel Başkanımız yaptığı açıklama ile parti yöneticilerimiz Ankara’da bulunan milletvekillerimiz suretle parlamentoya giderek darbeye karşı kararlı duruşunu orada da sergilemiştir. Yaşanan bu olay bir kez daha demokratik parlamenter sistemin önemini ortaya koymuştur. CHP olarak darbe karşıtı duruşunun yanı sıra Cumhuriyete ve demokrasiye olan inancının başta genel başkanımız olmak üzere örgütlerimiz ve bütün üyelerimizle sürdürmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu anlayışla siyasi partilerimizin tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi uygulamalarının karşısındaki demokrasi için mücadele kararlılığımız devam edecektir.

Demokratik siyasetin önü açılmalı diyen CHP Erzincan İl Başkanı Doğan; Tutuklu milletvekilleri ve gazeteciler serbest bırakılmalıdır. Düşünce, ifade ve basın önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Yargının üzerindeki iktidar baskısına son verilmeli kuvvetler ayrılığını belirginleştirecek düzenlemeler gerçekleştirilmelidir.

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı çıkarken şehit edilen güvenlik güçlerimizi ve yurttaşlarımızı rahmetle anıyor, Şehit ve gazilerimizin anılarını önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi