CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısına girerken yumruklu saldırıya uğramasının ardından parti binasında bir basın açıklaması düzenleyen Erzincan CHP İl Başkanı Arslan yapılan saldırıyı kınadığını belirtti.
Arslan açıklamasında: “Yaşadığımız bir seçim sürecinin ardından ülkemizin daha çok huzur, barış ve istikrara ihtiyaç duyduğu bugünlerde maalesef bazı kesimler hala şiddet ortamından beslenmekte, bir kaos ortamı yaratmaya çalışmaktadır. Bunun son örneği Sayın Genel Başkanımız nezdinde Partimiz üzerinde oynanmaya çalışılmaktadır.
Hepinizin bildiği gibi 8 Nisan tarihinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısına giderken bir saldırgan tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Sayın Genel Başkanımıza saldırıyı gerçekleştirenin AKP üyesi olduğu tespit edilmiştir. Elini kolunu sallayarak meclis koridorlarında dolaşan şahsın bu kadar pervasız bir saldırı gerçekleştiriyor olması Meclisteki güvenlik zafiyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu aynı zamanda Genel Başkanımız şahsında orada bulunan hiçbir milletvekilinin can güvenliğinin olmadığı gerçeğini de göstermiştir.
Bu saldırının organize edilmiş, önceden planlanmış profesyonel bir saldırı olduğu aşikardır. Ancak en önemlisi Başbakan Erdoğan’ın önce seçim meydanlarında, seçimlerin ardından da bulunduğu her ortamda, verdiği her demeçte toplumu bölen, ayrıştırıp, kutuplaştıran söylemlerinin rolü büyüktür.
Balkon konuşmalarında kendinden olmayan herkese nefret kusan, tehditler savurarak ayrımcılığı kışkırtan Erdoğan’ın bu üslubundan pay çıkaranlar soluğu mecliste alıp bu ülkenin en köklü partisi olan bir partinin Genel Başkanına saldırma cüretini gösterebiliyorlar.
Genel Başkanımıza yapılan bu saldırı kimsenin kuşkusu olmasın ki demokrasiye yapılmıştır. Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmıştır. Bizler Sayın Genel Başkanımızın her zaman yanında olduğumuzu vurguluyor, örgütüm adına bu saldırıyı şiddetle ve esefle kınıyorum” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi