Erzincan’ın Üzümlü İlçesi’nde yetişen Cimin Üzümü, hem bölge turizmini canlandıracak, hem de Erzincan’ın uluslar arası arenada bilinirliğini arttıracak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı Aydın Alptekin, dünyanın ilk ve tek patentli üzümü olan Cimin Üzümü’nü uluslararası bir Festivalle buluşturacaklarını söyledi. Alptekin, Erzincan’ın, doğal güzelliğiyle adeta cennet köşesi olan Üzümlü’de yüz yıllardır yetişen bu üzümün, şimdiye kadar yeterince değerlendirilemediğini ifade etti. Cimin Üzümü’nün adını, çok eski tarihlerde bölgede yaşayan ve efsanelere konu olan Cimcime Sultan’dan aldığını hatırlatan Alptekin, şöyle devam etti:

ULUSLAR ARASI BİR FESTİVAL OLACAK

“Böylesine derin tarihi geçmişi olan, bolluğu ve bereketi, kendine has mayhoş tadıyla dikkat çeken Cimin Üzümü’nü artık dünya da tanımalı. Biz de kent turizmimizin gelişmesi, dolayısıyla ekonominin canlanması için bu konuda bir çalışma başlattık. Cimin Üzümü’ne adını veren Cimcime Sultan’dan esinlenerek, “Uluslararası Cimcime Üzüm Festivali Projesi”ni hazırladık. Hedefimiz bu uluslararası festival ile hem ürünümüzü dünyaya tanıtmak, hem de Erzincan’ın ekonomik ve sosyal yaşamını zenginleştirmek. Üzüm hasadının olduğu bir dönemde gerçekleştireceğimiz bu festival Erzincan’ın dış dünyada da tanıtımına büyük olanak sağlayacaktır.”

EN İYİ TANITIM ORGANİZASYONLA OLUR

Turizmde en etkin ve güçlü tanıtımın, uluslar arası organizasyonlar olduğuna işaret eden Aydın Alptekin, “Maalesef bugüne kadar bu organizasyonları gerçekleştiremedik. Diliyoruz ki Erzincanımızın sahip olduğu potansiyeli bundan sonra en iyi şekilde değerlendirerek tarımda, hayvancılıkta, turizmde, kültür ve sanatta, sanayi ve ticarette hak ettiği payı almasını sağlayabilelim. Ben Aydın Alptekin olarak bu konuda üzerime düşeni yapmaya, güçlü Erzincan için elimi taşın altına koymaya hazırım” şeklinde konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi