Erzincan'ın önde gelen tarımsal ürünlerinden birisi olan Cimin üzümünde hasat başladı. Kilosu 6 TL'den tezgâhlardaki yerini alan ve siyahlığıyla tanınan Cimin üzümü, bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle piyasaya erken çıktı. Eski adı 'Cimin' olan Üzümlü ilçesinin güney kısımlarındaki bağlarda olgunlaşan siyah üzümün ilk ürünleri Erzincan'daki tüketiciye sunuldu.

9 bin dekarlık alanda üretimi yapılan Cimin üzümü Erzincan'a büyük katkı sağlıyor. Erzincan'ın tescilli ürünlerinden olan Cimin üzümünde yılda yaklaşık 7 bin tonluk üretim gerçekleşiyor. Türkiye'nin kendine özgü tat ve aromasıyla en iyi sofralık üzüm çeşitlerinden birisi olan Cimin üzümünde dekara yaklaşık 880 kilogram verim alınıyor. Cimin üzümü, özellikle tatil için yurt dışından memleketlerine gelen ve ay sonunda dönüş yapacak olan gurbetçi vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Cimin üzümünün, piyasaya daha fazla ürün gireceğinden fiyatının da düşeceğini dile getiren satıcılar, üzümün kilosunun düştüğünü söyledi. 
Editör: Doğu Gazetesi