15 Temmuz Şehitleri imam hatip ortaokulu salonunda gerçekleştirilen yarışmalarda ilk etap müsabakalarında Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Erzincan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesini mağlup ederek tur atlayan okul oldu.

Okulların ve konuların kura ile belirlenmesi ile Erzincan Anadolu Lisesi Çocuk Eğitiminde En etkili unsur annedir konusunu münazara etti. (TOBB) Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi ise Çocuk Eğitiminde En etkili unsur babadır, konusunu münazara etti.

Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesini temsil eden Emine Erez, Esranur Ceylan ve Rümeysa Bingöl, Çocuk Eğitiminde En etkili unsur annedir konusunda jüriyi ikna ederek (TOBB) Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesine karşı üstünlük sağlayarak tur atlayan taraf oldu.

Her yıl geleneksel olarak yapılan münazara yarışmalarının bu yılki yarışmasında en büyük iki aday oku olan Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Erzincan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Binali Yıldırım kız  Anadolu İmam-Hatip Lisesi arasındaki Çocuk Eğitiminde en etkili unsur annedir konulu münazarası ile tur atlayan taraf olan Anadolu imam hatip lisesi müdürü Harun Şimşek, “münazaranın iki büyük birinci adayından biri olarak kızlarımızın yapmış oldukları sunum sonrası tur atlayan okul olmamızdan dolayı çok mutluyuz. İnşallah münazaranın da şampiyonu biz olacağız. Öğrencilerimi ve emeği geçen öğretmenlerime teşekkür ediyor ve kutluyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi