Erzincan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte Avukatlık, Mühendislik, Sağlık Yönetimi, Psikolog, Psikolojik Danışmanlık alanında yetkili kişiler tarafından ‘’Mesleki Tanıtım Semineri’’ yapıldı.

Yapılan etkinlikte meslek adayları Abdülmuddalip Bülken (Mühendis), Sevnur Karakaya (Sağlık Yönetimi) meslek elemanları Elif Mutu (Rehber Öğretmen), Levent Akyürek (Hukuk), Sevim Yürek (Psikolog) kendi meslek alanları ile ilgili bilgi vererek çocukların geleceğe dair mesleki hayatları adına meslek seçiminin önemine değindiler.

Seminer çocukların ve velilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından, çocukların okul dışı zamanlarını verimli şekilde değerlendirmeleri için hediyeler verildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şunlara değinildi; “Meslek, insanın yaşamını sürdürebilmek için icra ettiği ve genellikle yoğun bir eğitim, çalışma, bilgi birikimi, seçilen mesleğe bağlı olarak yetenek geliştirmeyi gerektiren ve tüm bu sürecin sonunda kişilerin kazandığı unvanın adıdır. Meslek, sadece para kazanma ve ekonomik ihtiyaçları karşılama aracı değildir. Birey, mesleki etkinlikleri yoluyla bir şeyler üreterek yeteneklerini, becerilerini kullanır, gizli güçlerini, kapasitesini geliştirir, başarılı olur ve doyum sağlar. Aynı zamanda meslek, bireyin toplumda bir yer edinmesini saygı görmesini ve her şeyden önemlisi bir işe yaradığı duygusunun doyuma ulaşmasını sağlar.”

Editör: Doğu Gazetesi