Vali Arslantaş mesajında; “Her anı eşsiz kahramanlıklarla dolu Kurtuluş Savaşımızı bizzat yürüten Gazi Meclisimizin açılışının 98. yıldönümünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve ilk toplantısını yaptığı bu günde, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesi meclisimizin açılmasıyla tecelli etmiştir.

Bugün aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güvenin ifadesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir. Gençlerimiz Cumhuriyet’imizi ve onun temel prensiplerini yüceltecek, her türlü iç ve dış tehlikelere karşı koruyacak en değerli varlıklarımızdır.

Bu nedenle; en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımızın, kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hâkim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, değerlerine bağlı, tarihini ve kültürünü bilen bireyler olarak yetişmesine büyük özen gösteriyoruz. İnanıyorum ki; çocuklarımız zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden, demokrasinin değerlerinden güç alarak ülkemizi daha da ileri seviyelere götüreceklerdir.

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, UNESCO'nun 1979 yılını 'Dünya Çocuk Yılı' olarak ilan etmesiyle, 39 yıldır dünya çocuklarıyla bir arada büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Dünya barışı adına, geleceğin büyükleri ve yöneticileri olan dünya çocuklarının bu gün vesilesiyle bir araya gelmeleri, çocukça bir masumiyetle birbirleriyle kucaklaşmaları yarınlarımız adına çok anlamlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; milli iradenin her şeyin üstünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve birinci Meclisimizin kahraman üyeleri olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Editör: Doğu Gazetesi