Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır’da düzenlenen etkinliğe katılarak bazı açıklamalarda bulundu.

Karabayır açıklamasında; “Allah’a hamd olsun ki artık Peygamber Efendimizin hatırası için kutlaya geldiğimiz ve çeşitli etkinliklerle onu anlatmaya, anlamaya çalıştığımız Kutlu Doğum Haftamız, ulusal olmaktan da öte uluslararası bir platforma taşınarak dünyanın her bir coğrafyasında Hz. Peygamberi tanıtma çabaları başlamış ve hız kazanmıştır. Şurada, şu sevgili yavrularımızın onu anlama çabası üzerine icra ettikleri bu güzel program bunu bize gösteriyor.

Topluma karşı sorumluluklarımızın başında, birbirimizi sevmek ve karşılıklı haklarımıza saygı göstermek gelmektedir. Sevgili Peygamberimiz, birbirimizi sevmeyi imanın gereği olarak kabul etmiş ve şöyle buyurmuştur:

“İmân etmedikçe Cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de kâmil bir imana sahip olamazsınız. Yaptığınız zaman birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız.” Başka bir hadisinde de bu sevginin ölçüsünü şöyle açıklamıştır:

"Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine acımada ve merhamette, bir vücut gibidir. Bir organ rahatsız olduğunda, diğer organlar da onunla birlikte ateşlenir, uykusuz kalırlar.”

Sevginin göstergelerinden biri de, sevdiğimizin hakkına saygı duymak, ona zarar verecek söz ve davranışlardan uzak durmaktır. Allah’ım bizleri buna muvaffak kılsın. Sevgili Peygamberimiz,

“Komşusu, zararlarından emin olmayan kimse cennete giremez” buyurmuştur.”

İslâm dini, fert ve toplum haklarına yönelik bütün tecavüz çeşitlerini yasaklamıştır. Bu çerçeveden olarak, kişisel çıkarlar uğruna toplum menfaatlerini çiğnemek, başarılamayacak işlere talip olmak, görevi kötüye kullanmak, rüşvet ve faiz almak, karaborsacılık yapmak, kamu veya şahıs menkul ve gayrimenkullerini zimmete geçirmek, alışveriş ve ticarette hile yapmak, aldatmak, sövmek, dövmek, kalp kırmak, gıybet etmek, iftira atmak, kişilerin şahsiyetlerine ve namuslarına dil uzatmak, yalan söylemek, haksız yere baskıda bulunmak, toplum zarar veren sonuçlar veren çirkin ve yüz kızartıcı işleri yaparak kötü örnek olmak haram kılınmıştır. Bütün bunlar kul ve kamu haklarına tecavüzdür. Âhirette bunun hesabını vermek ise çok zordur” dedi.

Program öğrencilerin hazırladıkları çeşitli gösteri ve skeçlerle devam etti. Program sonunda çocuklar çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

Editör: Doğu Gazetesi