Tedaş Kavşağı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen bir grup öğrenci, Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. -Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı da Erdoğan’ı “Recep Tayyip Erdoğan” isimli şarkıyı seslendirerek karşıladı. Erzincan Safari Atlı Spor Kulübü üyeleri de atlarıyla Erdoğan’ın otobüsünün önünde bir süre ilerledi.

Otobüsten çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan, daha sonra toplu açılış töreninin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na geçti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan Cumhuriyet Meydanında toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi.

Cumhuriyet Meydanı’na toplanan binlerce vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincanlılara biz bu yola beraber çıktık yine beraber devam edeceğiz dedi.

Erzincan’a 1 milyar 164 milyon TL değerinde proje

Erdoğan toplu açılış töreninde yapmış olduğu açıklamalarında; "Biz bu yola sizlerle çıktık, sizlerle yürüyoruz. Sizlerle yürüyeceğiz. Bu bir aşk meselesi sevda meselesi. Bizim size aşkımız sevdamız var. Bundan önce böyle bir dert yoktu." dedi. 1 milyar 164 milyon TL değerindeki projenin toplu açılışının yapıldığı belirtilen tören alanında ise Erdoğan, şunları söyledi: "Canlar canını buldu. İtimadınıza güveninize layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz. 12 yıllık Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde sevgimizi ihmal etmeyeceğiz. Toplu açılış töreninde 1 katrilyonluk 60 eserin açılışını yapıyoruz. Erzincan’a 12 yıl içerisinde yaklaşık 6 katrilyon yatırım yaptık. Erzincan’a tüm bu kamu ve özel sektör yatırımlarının Erzincan’a ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen hükümetimize, hükümetlerimize, bakanlıklarımıza belediyemize şükranlarımız sunuyorum.

Erzincan Belediye’sini tebrik ediyorum

 Havalimanından merkeze belediyenin yaptığı yol güzel olmuş belediyemizi tebrik ediyorum. Erzincan Üniversitesi17 bini aşkın öğrencisi ile bölgesinin en önemli eğitim kurumlarından biri olmuş durumda. Biz geldiğimizde Erzincan’da bölünmüş yol 7 kilometreydi. 79 senede 7 kilometre yol yapmışlar. Biz buna Binali Yıldırım kardeşimle beraber 315 kilometre yol ilave ettik. Türkiye'de 26 havaalanı vardı şimdi 53 havalimanı var. Şimdi benim vatandaşım artık otobüse bineceğine uçağa biniyor. Doğuda on milyonlar uçaklarla taşınıyor. Hans, Corç uçağa biniyor da benim Ahmet’im Mehmet’im neden uçağa binmesin.

Hızlı tren çalışmaları sürüyor

Erzincan’ı, Sivas’a oradan da Ankara’ya bağlayacak hızlı tren hattının çalışması yapılıyor. Erzincan’dan Diyarbakır ve Mardin’e uzanacak bir başka demiryolu çalışması devam ediyor. Bu projelerle Erzincan demiryolu ulaşım noktası olacak. Erzincan da 2003 yılında yolcu sayısı 8 bindi şimdi 295 bin oldu. Erzincan kendisine hizmet edenlerin kıymetini bilir. Şimdi 2023'e hazırlanıyoruz” dedi.

Toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman yapmış olduğu konuşmasında, Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yapılan çalışmalar neticesinde Türkiye ulusal ve uluslararası alanda çok iyi yerlere gittiğini, Erzincanlılar olarak minnettar olduklarını dile getirdi. -İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ise açıklamalarında, Dr. Talha Erol Durmaz’ın Ankara’da Erzincan’ın nabzını tutacağını, Av. Serkan Bayram’ın da Erzincanlıların Ankara’da avukatı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Birlikte Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün Toplu açılış törenine katıldılar.
Editör: Doğu Gazetesi