Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaretine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Abdulkadir Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır da katıldı. Daha sonra Rektörlük Makamında Şeref Defterini imzalayan Abdullah Gül, burada yaptığı konuşmada Erzincan Üniversiteni ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Gül:” Burayı gördük, etkilenmemek mümkün değil. Kampüsün bu kadar güzel şekilde planlanmış olmasında; şüphesiz ki buna önderlik eden, fikir veren ve emeği geçen sayın bakana, Erzincan Milletvekillerine, Valiye, rektöre, hepinize çok çok teşekkür ederim. Erzincanlı hayırseverlere de çok teşekkür ederim” dedi.
             Artık Türkiye'nin her şehrinde üniversite bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteye girenlerin mezun olduklarında vasıflı hale gelmeleri gerektiğine dikkati çekerek, üniversite eğitiminin öğrencilerin vizyonunu ve bakış açısını geliştirmesi gerektiğini kaydetti.
             Gül, “Üniversitelerin özellikle dikkatini çekiyorum. Her mezunun büyük bir özgüvenle diplomasını gösterebilmesi lazım. Gerekirse barakada bile eğitim yapılabilir; ancak kalitesi yüksek olmalıdır ” diye konuştu.
     Daha sonra Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu üniversite ile ilgili Cumhurbaşkanı Gül’e bilgi verdi.  
Editör: Doğu Gazetesi