Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, “Bu memleket hepimizindir. Bu memlekette dedelerimiz de onların dedeleri de babalarımız da atlarımız da hepimiz birlikte olmuş, burada büyümüşüz. Dolayısıyla burada hepimiz birbirimize saygı, sevgi, muhabbet içerisinde olduğumuz süre içerisinde her şey çok daha iyi olacak" dedi.
 
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Cemevi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül'ü, vakfın Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün karşıladı.
Cemevi çıkışında basın mensuplarının ziyaretin programda olmadığını söylemesi üzerine Gül, "Biliyorsunuz muharrem ayı içerisindeyiz, cuma namazına nasıl gittiysem bugün de burada cemevini ziyaret etmekten gerçekten büyük bir memnuniyet duydum. Bu memleket hepimizindir. Bu memlekette dedelerimiz de onların dedeleri de babalarımız da atlarımız da hepimiz birlikte olmuş, burada büyümüşüz. Dolayısıyla burada hepimiz birbirimize saygı, sevgi, muhabbet içerisinde olduğumuz süre içerisinde her şey çok daha iyi olacak" karşılığını verdi.
Ziyarette, Başkan Düzgün'ü dinlediklerini ve not aldıklarını söyleyen Gül, şöyle devam etti: "Biliyorsunuz Türkiye 'de büyük bir değişiklik var, çok büyük bir değişiklik var, anlayış değişikliği var. Birbirimizin sorunlarına kulak veriyoruz, onlar dinleniyor bunlarla ilgili gerekenler hep yapılıyor adım adım. Sadece Alevi vatandaşlarımızın değil, Sünni vatandaşlarımızın da memleketimizin doğusunu da batısını da İzmir'in de Diyarbakır 'ın da Kayseri'nin de hepsinin sorunları var, çeşitli talepleri var. Dolayısıyla bunların hepsine kulak vermek, bunları gidermek için uğraşmak da devleti yönetenlerin, hepimizin tabii ki görevidir. Bu açıdan çok memnun oldum, sağ olsunlar gayet güzel dualar da edildi. Ben tüm vatandaşlarımın özelikle Erzincanlı herkesin bu kadar büyük bir hoşgörü içerisinde, dayanışma içerisinde birbirlerine saygı, sevgi içerisinde yaşıyor olmalarını çok anlamlı buluyorum. Herkesi bundan dolayı tebrik ediyorum."
Editör: Doğu Gazetesi