Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan düzenlediği basın açıklamasında; “TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Laiklik ilkesinin anayasadan çıkartılması gerektiği yönünde ki İfadesi yalnızca kendi görüşleri değil AKP’nin demokrasiye, eşitliğe ve bir arada yaşama kültürüne nasıl baktığının göstergesidir. Bu sözlerle amaçlanan hedef, bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların Hak ve özgülüklerine müdahale, yaşama biçimine baskı girişimidir.

Laiklik ilkesi sayesinde bu ülkenin bütün vatandaşları kendi yetenek ve çalışmalarıyla bu ülkede her makama gelebilir, her işi yapabilir. Toplumsal barışımız birlik ve bütünlüğümüz bu temel üzerine kurulur. Laiklik ilkesini ortadan kaldırmaya yönelik her çaba aynı zamanda birlik ve bütünlüğümüzü yok etmeye yönelik bölücü bir girişimdir.

İsmail Kahraman yaptığı açıklamalarla milli egemenliğin, demokrasinin ve Cumhuriyet değerlerinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni temsil etme yeteneğini kaybetmiştir. Oturduğu yüksek makam kendisine büyük gelmektedir. Görevi bir an önce bırakmalı ve istifa etmelidir.

CHP, .çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefiyle özgürlükçü demokrasiyi kurmak için çalışmalarına büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Bu ülkede demokrasiyi yok etmek ve baskı rejimi kurmak isteyenler mutlaka yenilecek, Türkiye tarihi yolculuğuna devam edecektir” dedi.

Düzenlenen basın açıklamasına Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır, CHP Gençlik Kolları, CHP Kadın Kolları ve partililer katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi