Uçak ile Erzincan’a gelen ve Erzincan’ın olağanüstü güzelliklerinin olduğunun altını çizen Özdemir bakırcılar çarşısını ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Özdemir Röportaj esnasında ki konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Dünyanı merkezine geldik, dünyanın merkezi neresi? Burası, Erzincan. Şimdi diyeceksiniz Çorum değimliydi? Kardeşim ister Çorum de, ister Konya de sen nereysen dünyanın merkezi orası. Şiir okudun, şiirin yaşandığı yer dünyanın merkezi.

Erzincan’ın neyi meşhur, bakırı meşhur, kuru fasulyesi meşhur, Binali Yıldırım’ı meşhur. Öyle meşhur ki hem meclis başkanı, hem İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı, hem Erzincan Üniversitesi’ne adını vermiş meşhur yani. Bir de deprem meşhur, buralar yer ile bir olmuş 1938 yılında ve 1993 yılında Erzincan yeniden yapılmış. Buranın bakırcıları meşhur bakacağız birazdan. Erzincan’ın etrafı dağlarla kaplı, ben ilk kez geldim müthiş bir manzara var. İnerken diyorsunuz ki vay be nereye geldik. Buralarda pek bir tesis yapmamışlar ama müthiş bir manzara var.”

Editör: Doğu Gazetesi