D'S DAMAT Giyim Markasının sahibi olan ORKA Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ve Hayrettin Orakçıoğlu'nu Erzincan'da yatırım yapmaya davet ve ikna eden İSTERDEF) İstanbul Erzincanlı Dernekler Federasyonu başkanı Süleyman Öztürk ve Yönetim Kurulu, yatırımın Erzincan'da yapılacağının kesinleştiği bilgisini verdi.

ORKA HOLDİNG YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

Damat-Tween ve D’S Damat’ı bünyesinde barındıran ORKA Holding, 2005 yılında ilk fabrikasını açtığı Giresun’da ikinci üretim tesisini 25 milyon TL’lik yatırım ile hayata geçirdi. Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile Türkiye’de parakende sektöründe faaliyet gösteren Orka Holding, aynı zamanda uluslararası pazarda faaliyet göstermeye devam ediyor. Şirket, Giresun’da ilkini 2005 yılında açtığı fabrikasının ardından bu yıl 25 milyon TL yatırımla ikinci üretim tesisini faaliyete geçirdi. Giteks A.Ş. çatısı altındaki tesislerle bu yıl 14 milyon dolar ihracata imza atan Orka Holding, 800 kişiye istihdam sağladığı fabrikalarda günlük bin 100 adet takım elbise, 4 bin 500 adet gömlek, bin 200 adet pantolon ve yelek üretimi gerçekleştiriyor.

1995 YILINDAN BUGÜNE YÜKSELİŞTE

1995 Yılında kurulan ve %100 Türk sermayesi ile kendi markalarını yaratan ORKA Group, Osmanbey’de DAMAT markası ile erkek hazır giyim ve tekstil sektörüne adım atmıştı. Dünyanın önde gelen moda fuarlarına katılım göstererek başarı grafiğinin ilk adımlarını atan ORKA Group, aynı yıl dünyanın en saygın moda dergisi UOMO COLLEZIONI’de “Türkiye’de Bir Star” başlıklı haber ile yer alan ilk ve tek Türk hazır giyim firması da oldu.

ORKA Group bügüne kadar çok sayıda ödüle layık görülürken, Ernst & Young’ın 37 ülkede düzenlediği ve 2004 yılı itibariyle Türkiye’nin de dahil olduğu “World Entrepreneur Of The Year – Dünya’da Yılın Girişimcisi” yarışmasının 2004 yılı Türkiye birincisi Süleyman Orakçıoğlu seçildi. Süleyman Orakçıoğlu, Dünya Yılın Girişimcileri Akademisi’ne katılan ilk Türk girişimcisi ünvanına da sahip oldu.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu 15.Perakende Günleri kapsamında gerçekleştirilen, sektörünün en prestijli ödülü sayılan “Perakende Güneşi Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

D’S Damat markası “2015’in Bir Numaralı Erkek Giyim Markası” seçildi. AYD ve BAREM ortaklığında gerçekleştirilen tüketici araştırma sonuçlarına göre “2015 yılında AVM’lerde tüketiciler tarafından en beğenilen ve en çok tercih edilen erkek giyim markası” D’S DAMAT seçildi.

Öte yandan, Son yllarda giyim sektörünün yükselen yıldızı ve yerli Markası olan D’S DAMAT giyime hem yurtiçi hem de yurt dışında ünlü isimler de yoğun ilgi gösteriyor.

Editör: Doğu Gazetesi