Türk Hava Kurumu tarafından Türkiye’de gerçekleştirilen Uluslararası Hava Federasyonu 2017 Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Liginin ikinci etabı Erzincan’da gerçekleştiriliyor.
Uluslararası Hava Federasyonu tarafından Dünya ve Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek olan yarışmalar Yaylabaşı Beldesinde yapıldı. 
Türkiye’nin değişik illerinden gelen içerisinde Erzincanlı sporcuların da bulunduğu 23 sporcu burada alacakları puanlarla Kıbrıs ve Eskişehir’de yarışacaklar. Puan sıralamasına göre dereceye girecek olan sporcular daha sonra Türkiye’yi temsil edecek. Konu hakkında bir açıklama yapan; Türk Hava Kurumu Eğitim Merkezi Öğretmen Pilotlarından Emre Aktepe; “ Türkiye Hedef Liginin ikinci ayağı yapılıyor. İçerisinde milli sporcularımızın da bulunduğu 23 sporcumuzun katıldı. Şu anda beşinci taskı uçuyoruz, bir task daha uçarak kazasız belasız uçuşlarımızı tamamlayacağız. Türkiye’nin bazı bölgelerinde sporcular katıldı bu vesile ile teknikler geliştiriliyor, hem de Erzincan’ı dışarıda daha iyi tanıtma fırsatı buluyoruz. Ligin ikincisi düzenleniyor ve 4 etaptan oluşuyor şu an Erzincan’da ikincisi düzenleniyor, Kıbrıs’ta üçüncü etap yapılacak Eskişehir’de 4 etap yani final ile Yurt Dışında yarışacak sporcuları bu yarışmalarda alınacak puanlarla seçeceğiz” dedi.

 

Editör: Doğu Gazetesi