Gün Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi toplantı salonunda öğrencilere hitap etti. Mevcut 132 öğrenciden 122 sinin kursa katıldığını söyleyen Gün eğitim öğretim döneminde dahi 1-2 devamsız öğrencinin olduğunu, yaz dönemi için bu sayının yüksek bir rakam olduğunu söyledi. Bardağın dolu tarafından bakılırsa 122 rakamının yüksek olduğunu boş tarafına bakılınca da 131 öğrenci kursa katılıp 1 kişi gelmese bile üzüntü duyulduğunu ifade etti. Öğrencilere her türlü imkânın sunulduğunu herkesin istifade etmesi gerektiği ifade etti.

yıl bu zamanlar üniversite tercihlerini yaparken elinizin rahat olması için açılan bu kursları fırsat bilerek değerlendirin diyerek öğrencilerin dikkatini çekti. Ertuğrulgazi Anadolu Lisesinin başarılarına vurgu yapan Gün, il olarak da sınavlardaki başarılara dikkat çekti.

Daha sonra hafta sonu yapılan AYT ve TYT sınavlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Gün sınav sorularının müfredattan geldiğini ve okullarındaki öğretmenlerin müfredatı öğrencilere en iyi şekilde anlatacağını bu nedenle kurslara devam etmelerini ve kurslardan sonra dinlenirken dahi mutlaka kitap okumalarını tavsiye etti.

Editör: Doğu Gazetesi