Yazılı ve sözlü sınav için başvurular 2 Eylül mesai bitiminde sona erecek. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne Asistan - Stajyer Hava Trafik Kontrolörüyle ilgili alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlana göre, asistan hava trafik kontrolörü ve stajyer hava trafik kontrolörü adayların KPSSP3 puan türünden en az 70 puan alması gerekecek. Kamu Personel Seçme Sınavı puanının geçerlilik yılı ise 7-8 Temmuz 2012 tarihli sınav olacak.
-ASİSTAN HAVA TRAFİK KONTROLÖR ADAYLARI İÇİN ARANAN ŞARTLAR-
Asistan Hava Trafik Kontrolör adayların sınava girebilmeleri için 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olması gerekecek. Adayların ICAO ANNEX'1 kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu alması gerekirken, geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına da sahip olması şartı esas alınacak. Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmaması gibi esaslarda göz önünde bulundurulacak.
-STAJYER HAVA TRAFİK KONTROLÖR ADAYLARI İÇİN ARANAN ŞARTLAR-
Stajyer Hava Trafik Kontrolör adaylarının sınava girebilmeleri için Hava Trafik Kontrol Kursunun Başlayacağı 23 Aralık 2013 tarihi itibariyle, 27 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Adayların 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olması esas alınırken, ICAO ANNEX'1 kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu alması da aranan şartlar içinde yer alacak. Adaylarda aynı zamanda sesli iletişimde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmaması şartı aranacak.
-SINAVLARIN YAPILIŞ VE BAŞVURU ŞEKLİ-
Adayların seçiminde; Hava Trafik Kontrol adayları için geliştirilmiş, bilgisayar destekli seçme sınavı veya Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav ve Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak gibi özelliklerin tespitine yönelik sözlü sınav şeklinde uygulanacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce duyurulan pozisyonların sayısının 5 katı kadar aday KPSSP3 puanı en yüksekten başlamak üzere bilgisayar destekli seçme programı sınavına veya yazılı yarışma sınavına çağırılacak.
-BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ-
Başvuru süresi 2 Eylül 2013 günü mesai bitiminde sona erecek. Başvurular Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla yapılacak. 
Editör: Doğu Gazetesi