Yıllardır resim üzerine çalışmalar yapan Engelli Didem Ünalan yapmış olduğu çalışmaları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sergiledi.

Erzincan Bİnali Yıldırım Üniversitesi Sosyal Tesislerinde açılan serginin açılışını Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Bİnali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Didem Ünalan birlikte yaptılar.

Serginin çaılışında konuşan Rektör Akın Levent; “Öğrencilerimizin bu gün faaliyetlerini yakinen takip ediyor destekliyoruz. Öğrencimizi tebrik ediyoruz, özellikle annesini tebrik ediyoruz böyle bir evlat yetiştirdiği için” diyerek duygularını dile getirdi.

Açılışta daha sonra konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise; “Yüzde 12’si engelli olan bir toplumda yaşıyoruz. 3 Aralık Dünya engelliler günü malum olduğu üzere. Terminolojimizde de bir değişiklik oldu, önce sakatlar haftası olarak kutluyorduk, daha sonra özürlü olarak kutladık ve daha sonra sakatlığın kendimizde olduğunu görüp bunu engelli olarak düzeltmiş olduk. Herkes bir engelli adayı. Yarın bizim engelli olmayacağının hiçbir garantisi yok. Didem kızımızın, hoca hanımın da böyle bir çalışmada bulundukları için kendilerini tebrik ediyoruz. Bu anlamlı günde böyle güzel bir sergiyi açacak olmaktan da bahtiyar olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sergini açılış kurdelesi kesildi ve eserlerin sahibi Didem Ünalan Eserler hakkında Vali Arslantaş ve beraberindekileri bilgilendirdi.

Editör: Doğu Gazetesi