Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun talimatıyla, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Doğayı Sev, Doğayı Koru" sloganıyla başlatılankampanyada, gençler kendi diktikleri bez torbaları semt pazarlarını gezerek vatandaşlara dağıttı.

Erzincan Gençlik Merkezi'ndeuygulanan 10 Parmağımda 10 Marifet projesiyle gençler hem gündelik yaşamdaki küçük el becerilerini geliştiriyor hem de plastik poşet kullanımını azaltmak amacıyla başlatılan "Sıfır Atık" projesine diktikleri bez torbalar ile destek oluyorlar.

Projeye katılan gençlerden Gözde Yerli  "Erzincan Gençlik Merkezi'nde başlatılan 10 Parmağımda 10 Marifet projesine katılarak gündelik yaşamda karşımıza çıkan küçük yaşam becerilerini öğreniyoruz. Bu kapsamda plastik torba kullanımını azaltmak ve doğayı korumak amacıyla atölyede bez torba dikiyoruz. Diktiğimiz bez torbaları semt pazarlarında vatandaşlara ücretsiz dağıtarak farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.

Gençler atölye çalışmaları kapsamında diktikleri bez torbaları semt pazarına giderek vatandaşlarla dağıttılar.

Plastik poşet kullanımının çevreye verdiği zarar ve neden olduğu kirliliğe dikkati çeken Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, "Plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik uygulamaları destekliyoruz. Bu amaçla Erzincan Gençlik Merkezimizde gençlerimiz 10 Parmağımda 10 Marifet projesi ile yüzlerce bez torba dikip halkımıza pazarlarda dağıtıyorlar. Çevremizi korumak, öncelikli görevlerimiz arasında yer alıyor. Çevre kirliliğinin engellenmesi için daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Erzincan için üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmeye devam edeceğiz." dedi.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar ise gençleri böyle bir projeye destek oldukları için tebrik edip dağıtılan bez torbaları alarak plastik poşet kullanmamanın, kendileri  ve çevre için daha iyi olduğunu söylediler.

Editör: Doğu Gazetesi