Erzincan İl Müftülüğü konferans salonu’nda düzenlenen programa Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül, Erzincan Valisi Ali Arslantaş ile eşi Hatice Arslantaş, 3.Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Eşi Nesrin Savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan program Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül’ün kısa özgeçmişi katılımcılara aktarıldı. Ardından kürsüye davet edilen Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül, sunumlarını katılımcılarla paylaştı.


Savunma Sanayi’ye yönelik aydınlatıcı bilgiler veren Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül yaptığı konuşmada savunmanın temel unsurunun; inanmış, azimli, fedakar, iyi eğitilmiş insan unsuru olduğunu belirterek, en ileri teknolojilerin önce savunma sanayiinde kullanıldığını ve ileri teknolojinin, devletler için önemli bir kimlik olarak kazanıldığında parayla bile verilmediğinin önemine değindi.


Savunmanın mecburiyet tahtında 1 kuruşluk silahı 1000 kuruşa almak zorunda kalınacağını belirten Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül, bilinmeyen teknolojinin kullanılamayacağını ve tamir edilemeyeceğini söyledi.


Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül, konferansını sinevizyona yansıtarak, kara, hava, deniz ve uzay sistemlerinden yerli yapım silahların gelmiş olduğu noktaları katılımcılarla paylaştı.


Konferansın ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş konuşmasında Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül’ün vermiş olduğu konferanstan ve kendilerini Erzincan da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşşekkürlerini iletti.

Editör: Doğu Gazetesi