Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen’in de katılımı ile yapılan törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Akın Levent  Erzincan Müftüsü, Mehmet Emin Çetin ve çok sayıda davetli katıldı.

                Kur’an tilaveti ile başlayan  Törende il Müftüsü  Mehmet Emin çetin bir konuşma yaptı. Çetin konuşmasında Diyanet işleri başkanlığının başlattığı projelerle teşkilatları yüreklendirdiğini söyledi. “Yapılan bu merkez  gençlerin uğrak merkezi olacak” şeklinde konuştu.

                Vali Ali Arslantaş ise konuşmasında “Gençlerimiz burada Türk islam kültürünü öğrenecekler. Kitap okuyacak  hayatlarının her döneminde  burada öğrendiklerinden istifade edecekler” şeklinde konuştu.

                Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Burhan işleyen ise konuşmasında “Bu tür merkezlerle gençler elimizden kayıp gitmeyecekler. Yabancı ideolojilerin esiri olmayacaklar. Buranın yapımına emek veren herkesi kutluyorum. Gerek Müftümüz gerekse Faruk Yıldız hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

                Açılışın ardından cami bahçesine fidanlar dikildi.

Editör: Doğu Gazetesi