Erzincan İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Müftülük konferans salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşler Uzmanı Mustafa Soykök, tarafından ‘Caminin hayatımızda ki yeri ve önemi’ konulu konferans verildi.

Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Gökhan Ulutaş, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası konulu sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır: “İslam tarihine baktığımızda insanlık tarihi kan revan içerisinde. İnsanoğlunun sanki fıtratında kan dökme duygusu var. Bir dönem sukunet ondan sonra sukunet çoksa onun şiddeti ile şiddetli bir savaş ve kan dökümü var. Tarihe bakın Hz. Ebubekir şehit edilmek istenmiş, Hz. Ömer şehit, Hz. Osman şehit…. Bugün Hz. Musa zamanında firavun, Hz. Muhammed zamanında Ebu Cehil, Hz. Hüseyin zamanında da Yezid şeklinde görülmüş aslında şahıs değil bozuk bir karakterin temsilcisi olan bu insanlar her zaman olacak her yerde olacak” dedi.

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşler Uzmanı Mustafa Soykök, tarafından ‘Caminin hayatımızda ki yeri ve önemi’ konulu konferans verildi.

Editör: Doğu Gazetesi