Yaratıcısı olduğu t-MBA modeliyle öğrencilerini sadece üniversiteye değil, bunun daha da ötesine geçerek iş hayatına da hazırlayan Doğa Koleji, yeni eğitim-öğretim yılında farklı bir sistemle eğitim vermeye başlayacak.
Yeni YGS/LYS hazırlık programını oluşturan ekibin başında yer alan Doğa Koleji Eğitim Danışmanı Necati Çiçek, bu sistemi en ince detaylarına varıncaya kadar planladıklarını ve projeye ait bütün çalışmaları önümüzdeki eğitim – öğretim yılına hazır hale getirdiklerini belirtti. 
YGS/LYS’ye hazırlık programı kapsamında,  11. ve 12. sınıflarda haftada 6 gün, günde 8 saat ve ekstra etütlerle birlikte LYS sınavına kadar devam edecek bir çalışma programı oluşturduklarını anlatan Necati Çiçek, ‘’Eylül ayının ilk iki haftasını hızlandırma kampı, ara tatilin ilk haftasının her gününü soru kampı olarak değerlendireceğiz. Ama bu uyarlama yapılırken okulun gerçek işlevinden uzaklaşmadan, tekrar çalışmalarını arttırarak, akademik başarıyı  ön plana çıkarmak gerektiğini düşünüyorum’’ dedi.


Öğrenci, YGS/LYS hazırlığı için başka adres aramayacak
Bu sistem sayesinde öğrencilerin YGS/LYS hazırlığı için kendi okulları dışında herhangi bir çözüm arayışı içinde olmalarına gerek kalmayacağına vurgu yapan Necati Çiçek, ‘’11. ve 12. sınıflar için uygulanacak bu yeni eğitim programı, öğrencilerin YGS ve LYS ‘ye hazır hale gelmelerini sağlayacaktır. Öğrencilerin hazırlık sürecindeki başarısı düzenli olarak takip edilirken, ayrıca Türkiye genelindeki başarı sıralaması da tespit edilmiş olacak.
Bölüm başkanları ile uzunca bir süredir yapılan çalışmalar sonucu 11.  ve 12. sınıflara uygulanacak yeni öğretim programının hazırlıklarını yaptık.  Ders konularından ders saatlerine, etüt ve uygulamalara kadar 1 yıllık program tamamen planlanmış durumda. Bu çerçevede çalışmaların en önemli unsurlarından bir tanesi olan eğitim materyallerini uzun ve titiz bir çalışmadan sonra oluşturduk. YGS-LYS’ye uygun akıllı tahta uygulaması, ders anlatım föyleri, seviyeye göre belirlenmiş testler, soru bankaları, videolu konu anlatımları ve 12. sınıflara uygulanacak 35 deneme sınavı , 11. Sınıflar için ise  9 deneme sınavı hazırlandı. Bu kapsamda okullarda 11. ve 12. sınıf için YGS-LYS ‘den sorumlu birimler oluşturuldu. Bu birimlerdeki koçlar öğrencilerin, ‘konuyu öğrenemiyorum, ödev yapamıyorum, benimle ilgilenilmiyor, başarı takibim yapılmıyor, motive edilmiyorum, sınav kaygım var’ gibi sorunlarını çözmek için geniş kapsamlı bütün çalışmalarını eğitim ve öğretim yılına hazırladılar’’ diye konuştu.


Rehber öğretmenler öğrenciye koçluk yapacak, tercih döneminde yol gösterici olacak

Doğa Koleji, tercih döneminde de özel bir uygulama ile öğrencilere destek verecek.  Öğrencilerin eğilimlerini yakından bilen, koçluk görevi yapan rehber öğretmenler, tercih döneminde de öğrenci ve veliye yol gösterici olacaklar. Veli ve öğrencilerin fikirleri alınarak, en uygun tercih ve yönlendirmeler yapılacak.  
Derslerin ezber yöntemiyle değil, okuduğunu anlama, sentez yapma ve yorumlama tekniğine göre işlendiği Doğa Koleji’nde müfredat programları da sınav sistemi doğrultusunda takip ediliyor.  10, 11. ve 12. sınıflarda YGS - LYS soru tekniğine paralel, özgün sorularla ders içinde deneme sınavları uygulanarak öğrencilerin sınav tekniklerini 10. sınıftan itibaren geliştirmeleri hedefleniyor. 
Bu düzenli çalışmaların yanı sıra öğrencilerin motive olacakları ortamlarda ders çalışmalarını sağlamak amacıyla çeşitli kamplar ve programlar düzenleniyor. Bu yıl 12’nci sınıf öğrencileri YGS’ye hazırlamak ve motivasyonlarını artırmak amacıyla Yaz kampı ve Kış kampı gerçekleştirilecek. Yaz Kampı Eylül ayında başlayacak.  60 saatlik Yaz Kampı’nın  temel amacı;  YGS/LYS de başarılı olabilmek için gerekli altyapının sağlanması. 40 saatlik Kış Kampı ise sömestr tatilinin ilk haftasında gerçekleştirilecek. Bu kampta, hem 1. Dönem konuları tekrar edilecek hem de YGS öncesi öğrencilerin moral ve motivasyon depolaması sağlanacak. Öğrencinin konu ve kazanım eksiğine göre konu anlatım videoları,  çözümlü örnek soru ve yaprak testler ile öğrencilere yeni çalışma stratejileri belirlenecek.  Öğrencilerin kariyer planlamaları ve iş dünyasını tanımaları, hedef seçimlerine ve bu hedefe ulaşabilecekleri yöntemlerin belirlenmesi uzman rehber öğretmen ve öğrenci işbirliği ile planlanacak. 
 ‘Büyük düşünün, çalışmayı asla bırakmayın’
Doğa Koleji eğitimcileri, YGS/LYS sınavlarında öğrencilerin düzenli ve sistemli çalışmasının başarının anahtarı olduğuna vurgu yapıyor. Eğitimciler, sınavda başarıyı yakalamak için şu tavsiyelerde bulunuyor;
· Büyük dü_ünün, hedefinizi belirleyin ve asla çal1_may1 b1rakmay1n. 
· Yap1l1rken heyecan duyulmayan i_ler ba_ar1lamaz.
· S1nava haz1rl1k sürecini planl1 ve verimli de erlendiren ö renciler hedeflerine ula_acaklard1r.
· Geçmi_ y1llara ait YGS, LYS ler detayl1 incelenmelidir. Ç1km1_ sorular s1navda hangi konulardan soru geldi ini, sorular1n tarz1n1 ve mant1 1n1 ö renmeyi sa lar.
· YGS VE LYS sistemi 9-10-11-12.s1n1f müfredat1n1n tamam1n1 kapsar. Dolay1s1yla ö renciler 9.s1n1ftan itibaren okul derslerini dikkatli takip etmeli, derste işlenen tüm konuları ayrım yapmadan öğrenmelidirler. Sınavlarda çıkan soruların tamamına yakını derslerde işlenen konulardan çıkıyor.
· YGS VE LYS bir bütündür. Bu sınavların konuları birlikte çalışılmalıdır.
ÖSYS Kılavuzu detaylı incelenmelidir. Yaklaşık yarım saatimizi ayırıp kılavuzu dikkatli okuduğumuzda pek çok sorumuzun cevabını bulacağız.
· YGS LYS sistemindeki de i_iklikler  takip edilmelidir.
Örneğin bu yıl, Hukuk bölümü bu güne kadar TM-2 puanıyla öğrenci alırken  bu sene itibariyle  TM-3puanıyla öğrenci alacak. Tıp ve hukuk fakülteleri için taban puan uygulamaları getirildi. LYS’de ilk 40 bine girmeyen Tıp fakültelerine, ilk 150 bine Giremeyen Hukuk fakültelerine giremeyecek.


· 0lk aylar bütün ö renciler çok iyi çal1_1r ama sonras1nda bu tempoyu devam ettiren ö renciler hedefine ulaşır.

Editör: Doğu Gazetesi