EGC Başkanı Koşan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Basının, kamuoyunun doğru ve hızlı bilgilendirilmesi konusunda hayati bir kamu görevi vardır. Özellikle savaş, doğal afet ve salgın gibi olağanüstü dönemlerde basının özveriyle çalışması gerekir.

İnsanımızın bu dönemde basınımıza, doğru, hızlı ve tarafsız habercilik açısından büyük ihtiyacı var. Tarih sayfalarına bakacak olursak, kurtuluş savaşı döneminde başta yerel gazeteler olmak üzere en zor koşullarda, çalışılarak gazetelerin yayınlarını sürdürdüğünü, her şartta halka doğru haber ulaştırma görevini başarıyla yürüttüğünü görüyoruz. Bugün bize düşen görev de, gerekli önlemleri alarak halka doğru haber akışını sağlamaktır. Sorumsuz ve art niyetli kişilerin cirit attığı sosyal medyadaki dezenformasyonu, sorumluluğunun bilincindeki yazılı, görsel, sesli ve elektronik medya unsurları tolere edebilir. Halkımız, sosyal medyadaki aldatıcı, provakatif duyuruları dikkate almadan bu güvenilir haber kaynaklarına itibar etmelidir.

Haber mahalli ve kaynağına gitmek zorunda olan basın emekçileri gerekli hijyen koşullarının sağlanmadan haber takibine gönderilmemesi gerekiyor. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bu dönemde başta sağlık çalışanlarına, ardından da basın emekçilerine büyük görev düşüyor. Paniğe kapılmadan, dolayısıyla kitleleri paniğe sürüklemeden, tedbiri de elden bırakmadan; doğru, şeffaf, hızlı ve tarafsız habercilik ilkelerinden taviz vermeden özveri ile çalışacağımız bir dönemdeyiz. Bu zorlu süreci ülke ve insanlık olarak en az kayıpla atlatacağımıza inanıyorum. Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi olarak basın emekçisi arkadaşlarımıza güveniyor, her zaman ülkemizin, milletimizin ve insanlığın hizmetinde olacağımızı, habercilik ilkelerinden taviz vermeden görevimizi yapacağımızın sorumluluğunu taşıyacağımızı bildiriyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi