Doğu Gazetesi Yönetmeni Halil İbrahim Özdemir ile birlikte bir süre görüşen Ahmet Taşgetiren Erzincanı çok sevdiğini belirterek “Erzincan insanının munis ve güven veren yapısı ve karakteri ile Kahraman Maraş insanı birbirine çok benziyor. Burada kendimi Memleketim Maraş’ta gibi hissediyorum” dedi.

Şehirlerin Kültürlerine sahip çıkılması gerektiğini belirterek . Valiliklerin ve Belediyelerin şehir kültürü konusunda çalışmalar yapması gerektiğini söyleyerek pek çok ilin bunu başaramadığını söyledi. Erzincan’ın depremler sebebiyle kültürünün önemli bölümünü kaybettiğini hatırlatan Taşgetiren Erzincan için kültürel çalışmaların daha da zaruri olduğunu söyledi.

Dün akşam saat 19,30 da da Erzincan Müftülüğü Konferans salonunda “Ümmetin ayağa kalkışı ve Şühedaya Dua” konulu konferans veren Ahmet Taşgetiren’i çok sayıda Erzincanlı izledi.

Çiçekci Baba Derneği ve Diva-Sen’in organize ettiği konferensta Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve çok sayıda protokol mensubu katıldı.

AHMET TAŞGETİREN KİMDİR?

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren 1948 Kahramanmaraş doğumlu yazar, gazeteci

1965 yılında Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi'nden, 1970 senesinde ise İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü'nden mezun oldu. Yeniden Milli Mücadele,Pınar, Türk Edebiyatı dergilerinde makaleler yazdı. Bayrak, Tercüman ve Zaman gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Yeni Şafak gazetesinde 10 yıl boyunca baş yazarlık yaptıktan sonra dönemin hükümetini eleştiren bir yazısı yayınlanmadığı için istifa etti. Aralık 2013'te Bugün gazetesinden ayrıldı.Aksiyon dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Burç FM'de günlük yorumlar, Mehtap TV'de ise haftalık program yaptı.

Altınoluk dergisinde genel yayın yönetmenliği, Star gaztesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Editör: Doğu Gazetesi