Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Son günlerde Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de kendini Vali, Vali Yardımcısı, Kaymakam gibi sıfatlarla tanıtarak vatandaşlarımızın iyi niyetlerini suiistimal etmeye yönelik çaba sarf eden kişilerin bulunduğuna dair bilgiler Valiliğimize intikal etmiştir. Bu kişilerce engelli, hasta, fakir gibi vatandaşlarımız için yardım kampanyası başlatıldığı söylenilerek para yardımı talep edilmektedir.

En son Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlarımızın dini duygularını istismar etmeye çalışan kişilerce 0553 074 95 99 numaralı telefondan bazı iş adamları, müteahhitler ve vatandaşları arayan kişilerin, kendilerini "Erzincan Valisi" olarak tanıttıktan sonra şehit ailelerine yardım istemek suretiyle dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları anlaşılmıştır.

Kendilerinden bu yönde talepte bulunulan vatandaşlarımızın bu kötü niyetli kişilere itibar etmemeleri ayrıca ivedi olarak Cumhuriyet Savcılıklarına, 155 Polis İmdat veya 156 Jandarmaya yada Valiliğimizin 24 saat açık hattı olan (0446) 214 10 01 - 02 numaralı telefona durumu ihbar etmeleri gerekmektedir. Bu güne kadar Valiliğimizce gerekli tespitler yaptırılarak bu türden dolandırıcılık olaylarıyla ilgili olarak 14 ayrı olaydan dolayı suç işleyenler hakim karşısına çıkarılması sağlanmıştır” denildi.

Editör: Doğu Gazetesi